Geen Herentals Fietst in 2021, maar wel 2 dagen Feest

De versoepelingen van de coronamaatregelen van 11 mei hebben veel mogelijk gemaakt, maar niet alles. Een na-Tour criterium, waar 20.000 enthousiaste toeschouwers vrij over een parcours van 1850m kunnen bewegen is niet op een coronaveilige manier uit te werken. De wielerdag Herentals Fietst wordt dan ook verschoven naar 2022. Een stadshappening met een controleerbaar aantal feestvierders op een afgebakende Grote Markt is wel te managen. Daarom wordt Herentals Feest gespreid over 2 dagen: vrijdag 30 juli 2021 en zaterdag 31 juli 2021. Niet professionele sporten en toertochten worden ook terug mogelijk. Daarom zorgt HFF, in samenwerking met Boretti, voor de traditionele Italiaanse wielersfeer op zondag 1 augustus. “preparati per i Classico Boretti”

En we hebben er zin in!

“Na intense voorbereidingen en na verschillende vergaderingen met de veiligheidsdiensten, werd door de Stad Herentals groen licht gegeven voor de organisatie van de 1ste post corona 2-daagse muziekhappening in 2021”, opent productieverantwoordelijke Kristof Van Mensel. “De 16de Volvo Van Houdt stadshappening wordt uitzonderlijk gespreid over 2 dagen nl. vrijdag 30 juli en zaterdag 31 juli”, vervolgt Kristof “ en er wordt op zaterdag terug een Herentals Loopt georganiseerd. Zodoende willen wij ook in deze post-coronatijden de Herentalsenaren en bij uitbreiding de Kempenaren sportief en recreatief laten bewegen”.

“Het loopprogramma brengt in de namiddag de gekende kinderlopen en, conform de vorige edities, lopen de +12 jarigen tot ??? jarigen van 18u tot 20 u hun HFF2U van Hertals” vervolledigt de loopverantwoordelijke Tim Veremans.

En we gaan dansen!

“Wat artiesten betreft … wij zijn volop zoekende om een passend programma samen te stellen”, zegt artiesten- en podiumverantwoordelijke Guy Huysmans. “De artiesten zullen, van zodra zij definitief vastliggen, verder worden gecommuniceerd” vervolgt Guy, “maar wij gaan er van uit dat wij, zoals andere jaren, een compleet programma brengen, waar iedereen wel zijn gading zal in vinden”

En we gaan sporten!

“Van een 2-daagse in het verleden, gaan wij dit jaar voor een aaneengesloten 3-daags evenement” vult Marc Meurs aan. “Op zondag 1 augustus organiseren wij, in eigen beheer en in nauwe samenwerking met Boretti, de diverse toertochten van de Classico Boretti. Zo blijft Herentals Fietst toch ook in de editie 2021 bestaan”.

En we gaan smullen!

“De coronaversoepelingen laten ook toe om op een corona veilige manier een VIP area te organiseren” stelt Stef Cleynen. “Een nieuwe VIP locatie rond de Lakenhal vormt een exclusief NIEUW decor voor Herentals Feest voor slechts 250 genodigden per dag. Vlug inschrijven is en blijft de boodschap”. En we gaan dat veilig & gratis doen! “Let op” verwittigt voorzitter Charles Van de Wouwer”om het aantal bezoekers coronaveilig te kunnen laten genieten en tegelijk een coronasluitende crowd controling te kunnen uitvoeren, is enkel de toegang tot de event locatie toegelaten mits voorafgaande reservatie. Een reservering kost 10 € per persoon, maar hierin zijn 3 consumpties aan onze drankstanden inbegrepen. Zodoende is en blijft Herentals Feest een gratis evenement.”

“Reserveringen kunnen gebeuren via onze social media kanalen en website: http://www.hff.be” duidt Sofie Becquart, verantwoordelijke marketing en communicatie.”Tevens kan u vaststellen dat wij het pre corona tijdperk verlaten hebben en wij, via een volledig nieuwe huisstijl, naadloos overschakelen naar het nieuwe normaal”

En geen feest zonder werkbeest!

Aanvullend stelt Sven Vermeulen:” Via deze nieuw uitgewerkte digitale kanalen, kan jij je ook registreren om als vrijwillige medewerker deel te nemen aan deze 3 daagse. Wij hebben er jaarlijks meer en meer nodig.
Daarom rekenen wij op de blijvende steun van de vele medewerkers uit het verleden.
Ook nieuwe medewerkers of groepen zijn welkom.”

En gewerkt voor een sterk merk!

“Uiteindelijk is het ons, na weken intensief werken, controleren en aanpassen, gelukt om een even hoogstaande editie uit te werken in 2021” stellen de 21 bestuursleden van HFF. “Hopelijk blijven alle coronacijfers in de goede richting evolueren en zorgen de eieren die wij jaarlijks naar Hotel Karmel(ietessen) brengen, wel voor het goede weer. Voor ambiance moet u zelf zorgen !!!”

Bron: persmededeling HFF

Foto: archief Peter Vissers – smcphotography.be

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.