Aftellen naar Olensfest 2019: RAGE feat. Lingua Mortis Orchestra.

Uniek op Olensfest!!! Na hun doortocht in 2016 zal RAGE dit jaar de 7de editie afsluiten. Zij doen dit samen met het Lingua Mortis Orchestra. Olensfest is het enige Belgsiche festival waar je deze combinatie dit jaar aan het werk kan zien.

Deze slideshow vereist JavaScript.

In 1984 werd RAGE opgericht onder de naam Avenger. Na de release van hun debuutalbum Prayers Of Steel en hun EP Depraved To Black in 1985, veranderde de band hun naam in RAGE omdat er al een andere band in Engeland was die dezelfde naam droeg. Oorspronkelijk was de nieuwe naam ‘Furious Rage’, maar uiteindelijk werd het afgekort tot RAGE. Het eerste album dat onder de nieuwe naam werd uitgebracht was Reign of Fear in 1986.

Hun album Trapped! Uit 1992 betekende hun internationale doorbraak, met een tournee in Japan als een eerste kort hoogtepunt. Hun succes werd in 1993 opnieuw herhaald met de release van The Missing Link.

Na een wissel in de line-up nam RAGE in 1996 Lingua Mortis op, het eerste klassieke album van een Duitse metalact ooit. Hun materiaal werd voor het eerst live uitgevoerd in de late zomer van 1996 in Kufstein, Oostenrijk. Vervolgens begon RAGE samen met een ingehuurd orkest aan een gevierde kersttournee en speelde het verschillende Europese festivals.

In maart 1998 bracht RAGE hun dertiende album XIII uit, samen het Lingua Mortis Orchestra, wat een enorm succes werd in de hitlijsten. XIII stond op nummer 272 in het Book Of The 500 Greatest Rock & Metal Albums aller tijden van het Duitse Rock Hard magazine.

Na het album XIII bleef RAGE werken aan het volgende album Ghosts met het Lingua Mortis Orchestra in 1999. Dit album werd gevolgd door een belangrijke line-upwissel met Peavy Wagner, Victor Smolski en Mike Terrana.

Het trio trad op tijdens Wacken Open Air in augustus 2001 en onthulde hun nieuwste album Welcome to the Other Side. De volgende releases Unity en Soundchaser werden enthousiast ontvangen door zowel critici als fans. RAGE toerde met Primal Fear in 2002 en met Helloween in 2003.

In 2006 bracht RAGE het Lingua Mortis Orchestra weer tot leven om het album Speak Of The Dead uit te brengen, het laatste album met Mike Terrana op drums. Op 1 januari 2007 werd de nieuwe drummer André Hilgers, voorheen van Axxis, aangekondigd.

In 2007 toerde de band door Europa met een show met een symfonisch orkest uit Minsk, Wit-Rusland onder de naam “Lingua Mortis Orchestra”. Hun concert in Wacken Open Air in augustus van hetzelfde jaar voor 80.000 fans werd opgenomen op dvd, die als bonus moest worden toegevoegd aan hun nieuwe album genaamd Carved in Stone, dat op 22 februari 2008 werd uitgebracht.

De band speelde op Bundesvision Song Contest 2009 (BUVISOCO), een landelijke tv-songwedstrijd met de beste artiesten van Duitsland uit verschillende genres, op 13 februari 2009. Dit festival werd georganiseerd door de beroemdste Duitse tv-presentator Stefan Raab (TV Total). Natuurlijk. De deelname van RAGE aan deze show, waar de band de derde plaats bereikte, verhoogde hun populariteit nog meer.

Ook in 2009 vierde RAGE hun 25-jarig jubileum met de release van de EP Gib Dich Nie Auf / Never Give Up.

Begin 2012 werd het 21e album van RAGE, eenvoudigweg ’21’ genoemd, uitgebracht.

In 2014 bracht RAGE de speciale boxeditie “The Soundchaser Archives, 30th Anniversary” uit met rariteiten en demosongs uit de laatste 30 jaar van de RAGE-geschiedenis.

In februari 2015 kondigde Peavy Wagner de split van de meest recente line-up met Victor Smolski en André Hilgers aan.

In december 2015 bracht RAGE een enorme 10 CD Limited Edition Box Set uit genaamd The Refuge Years, evenals de heruitgave van het mijlpaalalbum Black In Mind van de band als een viering van de 20e verjaardag van de oorspronkelijke release, gevolgd door een uitgebreide tournee met de gloednieuwe band line-up, bestaande uit de Venezolaans / Spaanse gitarist Marcos Rodriguez, de Duits / Griekse drummer Vassilios “Lucky” Maniatopoulos en, natuurlijk, Peavy Wagner op bas / zang. Begin 2016 toerde RAGE opnieuw als special guest van hun generatiegenoten HELLOWEEN.

Het eerste RAGE-album in de nieuwe line-up “The Devil Strikes Again” werd uitgebracht op 10 juni 2016 en presenteert een sterkere band dan ooit die erin is geslaagd om hun muzikale roots terug te halen met een eigentijdse aanpak. The Devil Strikes Again werd zeer geprezen door de internationale muziekpers en door de fans van over de hele wereld.

Op 28 juli 2017, slechts 13 maanden na het veelgeprezen album The Devil Strikes Again, werd de opvolger Seasons Of The Black met een knal uitgebracht! De nieuwe nummers en de live-uitvoeringen weerspiegelen duidelijk de vriendschappelijke relatie en samenhang van de bandleden, die één eenheid zijn geworden, die onmogelijk te overwinnen is.

www.rage-official.com

facebook

Bron: website RAGE

Foto: via website Olensfest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.