Herentals Fietst/Feest gaat voor groen

De deelname van ‘onze’ groene Wout van Aert is ondertussen al bevestigd door de organisatie van HFF, maar ze wil dit jaar ook zeker inzetten op recyclage. Duizenden supporters langs het parcours en duizenden fans op de markt, die elk hun natje en hun droogje willen nuttigen, zorgt natuurlijk voor afval, en HFF wil vermijden dat dit zomaar op de grond terechtkomt.

 

Herentals Fietst én Feest wil er alles aan doen om de afvalberg op het tweedaagse zomerfeest tot een minimum te herleiden. Daarom heeft de organisatie de handen in elkaar geslagen met DECA Packaging Group: samen gaan ze voluit voor een systeem van goede recyclage, inzameling en bewustmaking bij de bezoekers.

Herbruikbare bekers bleken logistiek helaas onhaalbaar, dus de grootste uitdaging is het inzamelen van wegwerpbekers. In de eerste plaats rekent HFF daarvoor op de medewerking van álle aanwezigen. De bedoeling is dat iedereen zijn plastic bekertjes of ander afval deponeert bij de opvallende Recycle Punten. Dat zijn afvaleilandjes met groene “Da’s proper!”-spandoeken en afvalcontainers voor plastic (bekertjes/flesjes), papier en restafval. Bekertjes en ander afval mogen ook teruggebracht worden naar de togen, waar alles correct wordt gesorteerd.

Tijdens het evenement zal ook het DECA Recycle Team* rondlopen. Deze mobiele brigade in herkenbare T-shirts baant zich op donderdag en vrijdag een weg door het publiek om bekertjes op te halen, volle containers te ledigen, maar ook om toeschouwers aan te sporen hun bekertjes naar de Recycle Punten te brengen. Wie bewijst een ‘groene’ feestvierder te zijn, krijgt van het Recycle Team een sticker opgeplakt met de slogan ‘Ik zen proper’. (* HFF is wel nog op zoek naar vrijwilligers om ons DECA Recycle Team te versterken. Zin om met wat vrienden van het zomerfeest te genieten én tegelijk iets te doen voor het milieu? Mail dan naar medewerkers@hff.be)

Op beide dagen zal ook de band Trashbeatz, die muziek speelt op afval, de aandacht vestigen op ons Recycle Team en op de Recycle Punten.

Kortom, hoe minder afval op de grond belandt, hoe aangenamer ons feest!

 

Bron: persmededeling HFF

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.