Bulldogs Luik te sterk voor HYC in bekerfinale

Het heeft niet mogen zijn dit jaar. Era Renomar HYC is er zaterdagavond niet in geslaagd om de Belgische beker mee naar Herentals te nemen. In een heruitgave van de finale van vorig jaar, die wel werd gewonnen, trok het deze keer aan het kortste eind. Na een leuke en spannende wedstrijd moest het de overwinning aan thuisploeg Bulldogs laten.

In een uitverkocht Mediacité duurde het slechts 23″ vooraleer de boel een eerste keer ontplofte. Meer tijd had Cheyne Matheson niet om de score te openen. HYC kreeg al een eerste tikje, maar kon zich stelselmatig terug in de wedstrijd vechten. Shawn Hulshof bracht na 8’14” Herentals langszij, op assist van Mitch Morga en Trevor Hunt. Lang kon het hier echter niet van profiteren, want amper 25″ later bracht Alexandre Bremer de thuisploeg opnieuw op voorsprong (8’39”). Het roodwitte team bleef er in geloven en creëerde net als de Luikenaars nog enkele kansen, maar geen van beide goalies moest nog een puck uit z’n doelmond halen.

HYC kwam geconcentreerder uit de kleedkamer, en liet zich deze keer niet koudweg pakken. Na kansen voor beide teams bracht Mitch Morgan na 27’45” de bezoekers opnieuw langszij. Met deze stand was alles opnieuw mogelijk. In de eerste periode waren het vooral de Luikenaars die het laken naar zich toe trokken, de tweede periode was meer roodwit getint. Herentals kreeg een resem kansen, maar ofwel stond Tom Prodi in de weg, ofwel was het vizier van de schutter niet goed afgesteld. Er werd niet meer gescoord in de tweede periode, en met deze gelijke stand beloofde de derde periode echt spannend te worden.

In de derde periode moest het dan gebeuren, ofwel voor de Bulldogs ofwel voor HYC. Kansen langs beide zijden, maar gescoord werd er voorlopig nog niet. In de 44ste minuut trok Mitch Morgan alleen op doel af, maar werd foutief gestopt, vlakbij de Luikse doelmond. Heel het Herentalse legioen dacht aan een penaltyshot, maar het scheidsrechterlijke kwartet dacht daar anders over.

De spanning nam toe op en rond de ijspiste. Op een gegeven moment had HYC 2 spelers op de strafbank zitten, maar slaagde er wonderwel in om de Luikse aanvalsgolven af te weren. Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd. Met nog iets meer dan 3 minuten op de wedstrijdklok scoorde Cheyen Matheson z’n tweede van de avond en bracht de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Voor Herentals was het nu alles of niets. Met nog 1 minuut te spelen haalde het goalie Kevin Van Looveren van het ijs voor een zesde veldspeler, maar het mocht niet baten. Met nog 22″ te spelen scoorde Alexandre Bremer ook z’n tweede van de avond en legde zo de 4-2 eindstand vast. De thuisploeg en het thuispubliek uit hun dak, Herentals mee lege handen terug naar huis.

Het kan zich nu verder concentreren op het verdere verloop van de Beneleague en zich opladen voor de Final Four, die op zaterdag 24 en zondag 25 februari beslecht worden op het Herentalse ijs en moeten uitmaken wie zich kampioen van België mag noemen. Deelnemende teams zijn Era REnomar HYC, Bulldogs Luik, Chiefs Leuven en Phantoms Antwerpen.

Periodestanden: 2-1, 0-1, 2-0

Herbekijk hieronder de wedstrijd, videomontage van Kurt Vermylen/HYCtv

Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Flickrpagina van Kurt Tops

Hieronder enkele foto’s van Anouk Vissers/SMCphotography

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.