Era Renomar HYC kampioen van België

Era Renomar HYC heeft z’n eerste prijs van het seizoen binnengehaald. Nadat het begin deze maand nog de bekerfinale verloor in en tegen Luik, was het vandaag op eigen ijs de meerdere van de Bulldogs. Onder de tent van Sport Vlaanderen haalde de voor deze keer in het donkergrijs gehulde thuisteam het met 1-5 van de Luikenaars.

Het was voor de supporters wat wennen, ze zijn het gewend om de thuisploeg links en de bezoekers rechts op het scorebord te zien staan. Door de hogere rangschikking in de Beneleague, was Luik de thuisploeg en was  HYC het bezoekende team. Beide teams hadden dus eigenlijk het ’thuisvoordeel’, hoewel het voor Herentals iets duidelijker voordeel was. De spelers konden gelukkig wel in hun vertrouwde spelers- en strafbank plaatsnemen.

Era Renomar HYC kon bijna op volle sterkte aantreden, het recupereerde Emiel Goris die z’n straf die hij had opgelopen tegen uitgerekend Bulldogs. De Luikse supporters waren dit nog niet vergeten en telkens Goris aan de puck kwam zwol het Luikse boegeroep op. Emiel liet het duidelijk niet aan z’n hart komen en speelde een uitstekende wedstrijd.

De wedstrijd op zich was uiterst aangenaam en spannend om zien, met kansen langs beide zijden, inzet tot het veroveren van de puck, het was een wedstrijd voor mannen, niet voor mietjes. Na 16 minuten was het dan toch raak. Jacques De Ceuster deed op assist van Lowie Cuylaerts het net trillen. In de daaropvolgende minuut werd het langs Herentalse kant drummen op de strafbank. Jul Van Mele, Trevor Hunt en Emiel Goris mochten elkaar gezelschap houden terwijl voor Luik Jordan Paulus naar de strafbank vloog. De Bulldogs konden evenwel de dubbele powerplay niet uitbuiten, en HYC trok met het kleinste verschil een eerste keer richting kleedkamer.

De tweede periode was amper 19″ oud, toen Shawn Hulshof Mitch Morgan lanceerde. Die trok richting Tom Prodi en liet het Luikse sluitstuk geen schijn van kans: 0-2. De Bulldogs knokten zich terug in de wedstrijd en in de 26ste minuut werd die inzet beloond, Thomas Cheyne Matheson slaagde erin om de kloof te verkleinen. Voor Luik was dit een boost om proberen Herentals te overrompelen, voor HYC het sein om het gaspedaal nog wat verder in te drukken.

In de 33ste minuut vloog Arne Van Espen naar de strafbank, maar ondanks het ondertal was het toch HYC dat de score deed oplopen, het was opnieuw het duo Morgan-Hulshof dat shorthanded de weg naar het net vond. Met nog minder dan een halve minuut te spelen in de tweede periode was de tijd rijp voor het moment de gloire voor Shawn Hulshof die de stand op 1-4 bracht. De vraag was of de Bulldogs deze serieuze opdoffer vlak voor de dweilpauze goed zouden verteren.

Luik moest komen tijdens de resterende 20 minuten, terwijl HYC moest proberen om achteraan de deur op slot te houden, en vooraan moest proberen om de Luikse deur open te beuken. Het slaagde in beide opzetten, goalie Kevin Van Looveren liet zich niet meer vermurwen, en captain Mitch Morgan zette in minuut 53 de kroon op het werk en maakte z’n hattrick vol: 5-1 en boeken toe voor Luik. De resterende minuten drong Luik nog wel aan, maar de vechtlust van Herentals zorgde ervoor dat de Luikenaars niet meer konden scoren.

Onder luid applaus van de Herentalse supporters mocht Era Renomar HYC zich opnieuw tot kampioen van België kronen, voor de 13de keer in z’n geschiedenis en voor de 3de keer op rij.

Periodestanden: 0-1, 1-3, 0-1

Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Flickrpagina van Kurt Tops

Herbekijk hieronder de livestream.

Beelden livestream: HYC TV – Kurt Vermylen – Quinten Vermylen – Peter Vissers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.