Mislukte generale repetitie voor Era Renomar HYC: 3-4 verlies tegen Luik

Era Renomar HYC heeft zondagavond z’n generale repetitie gemist. In het duel tegen de andere bekerfinalist trok het thuis 6 dagen voor de finale aan het kortste eind. De wedstrijd begon nochtans goed voor de roodwitten, maar de Bulldogs beten zich in hun tegenstander vast, en trokken uiteindelijk het laken naar zich toe.

Net geen minuut, zo lang was er gespeeld toen de eerste puck al tegen de netten lag. Shawn Hulshof bracht de puck van op de blauwe lijn voor doel, Jordy Van Dyck devieerde, en Mitch Morgan kon vanop links simpel de puck voorbij Tom Prodi plaatsen. In de 11de minuut was het opnieuw raak. Trevor Hunt scoorde op assist van Mitch Morgan en Jordy Van Dyck. Luik vocht zich echter opnieuw in de wedstrijd, maar scoren lukte voorlopig nog niet.

Ook het begin van de tweede periode was voor de thuisploeg. Met opnieuw een snel doelpunt (21’15”) bracht Chad Brears op aangeven van Ben Coolen het verschil zelfs op 3. Amper 2 minuten later was die voorsprong vrijwel teniet gedaan. Hoofdrolspelers waren het trio Akim Ramoul-Jordan Paulus-Kai Willems. Na 23’04” zette Ramoul het eerste Luikse doelpunt op het scorebord, 15″ later was die eer weggelegd voor Willems. De druk van de bezoekers was groot, maar HYCsluitstuk Kevin Van Looveren moest zich voorlopig niet meer gewonnen geven. Herentlas trok met een kleine voorsprong voor de tweede keer richting kleedkamer.

De Bulldogs kwamen duidelijk gemotiveerder uit de kleedkamer dan de thuisploeg. Net voor het verstrijken van de 3de minuut, werd Herentals bestraft vanwege to many men on the ice, en dat bleek het kantelpunt te zijn. Luik profiteerde van het overtal en binnen de minuut bracht ex-HYCer Jordan Paulus de Luikenaars langszij. Emiel Goris verdween na een check op Yoren De Smet vroegtijdig naar de kleedkamer. Goris geraakte er op eigen houtje, De Smet moest ondersteund worden. Door deze straf had Luik 5 minuten een mannetje meer op het ijs, en het profiteerde daar optimaal van. Thomas Cheyne Matheson bracht de bezoekers op voorsprong.

HYC kreeg nog wel enkele kansen, maar verzuimde om die af te werken. In de laatste anderhalve minuut probeerde Era Renomar nog de bakens te verzetten, en haalde z’n goalie van het ijs voor een 6de veldspeler. Het mocht echter niet baten, ze slaagden er niet meer in om te scoren, en moesten lijdzaam toezien hoe Luik de 3 punten mee naar huis nam: eindstand 3-4.

Periodestanden: 2-0, 1-2,0-2

Bulldogs Luik kan door deze overwinning met een goed gevoel richting finale van de Beker van België trekken, HYC zal toch met twijfels de verplaatsing richting Luik tegemoet zien. De finale wordt volgende zaterdag gespeeld in Luik, face-off om 20u30.

Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Flickrpagina van Kurt Tops

Herbekijk hieronder de livestream.

Beelden livestream: HYC TV – Kurt Vermylen – Quinten Vermylen – Peter Vissers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.