Era Renomar HYC houdt punten thuis tegen Antwerp Phantoms

Era Renomar HYC heeft zondagavond na een leuk pot ijshockey de punten thuisgehouden ten nadele van de Antwerp Phantoms. In een faire wedstrijdmet amper 14 strafminuten, trok HYC uiteindelijk het laken naar zich toe.

De partij trok zich slechts langzaam op gang, met af en toe dreiging langs beide zijden, maar vooral Phantomsgoalie Mike Jansen stond pal op de kansen die de thuisploeg kreeg. Het was zelfs wachten tot in de 16de minuut vooraleer vooraleer de benchofficials een eerste keer werk kregen. Mathais Van Den Bosch kreeg de eerste straf van de avond voor hooking. HYC 2 minuten met een mannetje meer, volop het Antwerpse doel belegerend, maar scoren lukte niet. De provinciale hoofdstedelingen waren amper 5″ terug voltallig, toen het eerste doelpunt van de wedstrijd viel. Ben Vercammen bracht de thuisploeg op 1-0 op assist van youngsters Ben Coolen en Arne Van Espen. Het team van coach Morgan trok met de kleinste voorsprong richting kleedkamer.

Terwijl het in de eerste periode lang wachten vooraleer er een beetje opwinding te bespeuren was, duurde het in de tweed periode slechts 46″ vooraleer de eerste HYCspeler op de strafbank verzeilde. Halfweg de straf benutten de Phantoms het overtal wel, en bracht Lukasz Bartak Antwerpen langszij. Net voor het verstrijken van de 24ste minuut buitte ook HYC het mannetje meer uit, Shawn Hulshof (Chad Brears – Trevor Hunt) bracht roodwit terug op voorsprong. Met nog een tijdstraf voor beide teams, trokken ze opnieuw richting de thee.

De derde periode leek een afgietsel te worden van de eerste, het duurde tot in de 52ste minuut vooraleer Ben Coolen de netten nog eens liet trillen voor HYC. Akke Klijsen, op assist van Bram Klijsen en Quinten Rondia bracht de spanning terug in de wedstrijd. Het kon nu alle kanten uit. Ijshockey is de snelste teamsport ter wereld, het bewijs hiervan werd in de 58ste minuut geleverd. Jordy Van Dijck bracht HYC opnieuw op een voorsprong van 2 doelpunten. De stadionspeaker had nog maar net het doelpunt omgeroepen toen de bezoekers opnieuw dichterbij kwamen. Ex-HYCer Patrick ‘Junior’ Van Noten verkleinde de kloof terug tot 1 goal, Antwerpcoach Buck Rombouts vroeg onmiddellijk de time out aan. Bij de eerstvolgende Antwerpse aanval speelden de Phantoms alles-of-niks, en wisselden hun goalie voor een zesde veldspeler. Uiteindelijk werd het niks, want na een korte belegering van het herentalse doel, veroverden Nils Vroeman en Ben Vercammen de puck, speelden Chad Brears aan en die nam het cadeau van het empty net met beide handen aan: 5-3 met nog 26 seconden op de speelklok, de punten waren binnen.

Era Renomar HYC bekleedt in de stand van de Beneleague nog steeds de vijfde stek, met 37 punten uit 17 wedstrijden. Bulldogs Luik (19), die volgende zondag op bezoek komen, en Unis Flyers Heerenveen (18) tellen 38 punten. Ahoud Devils Nijmegen telt 40 punten uit 19 games, HIJS Den Haag is nog steeds de koploper met 48 punten uit 18 wedstrijden.

Deze week staan er voor Era Renomar HYC nog 3 wedstrijden op het programma: donderdagavond ontvangen ze hekkensluiter Red EAgles ‘s-Hertogenbosch, zaterdag trekken ze naar Leuven voor de confrontatie met Leuven, en afsluiten doen ze zondagavond thuis tegen Bulldogs Luik, wanneer ze de algemene repetitie houden voor de bekerfinale die op zaterdag 3 februari in en tegen Luik gespeeld wordt.

Periodestanden: 1-0, 1-1, 3-2

Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Flickrpagina van Kurt Tops

Herbekijk hieronder de livestream.

Beelden livestream: HYC TV – Kurt Vermylen – Quinten Vermylen – Peter Vissers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.