Era Renomar HYC wint Clash der Titanen

De ontmoeting tussen Era Renomar HYC en Unis Flyers Heerenveen staat al enkele jaren garant voor een pot spannend ijshockey. De roodwitte brigade was 2 jaar geleden de winnaar van de allereerste editie van de Beneleague, terwijl de Friezen vorig seizoen oppermachtig waren. Het was de thuisploeg die in deze Clash der Titanen overduidelijk aan het langste eind trok, ondanks tal van afwezigen.

Met 5 basisspelers aan het werk op het WK U20, en de geschorste Nils Vroemans, had HYC enkele belangrijke pionnen niet ter beschikking, maar het moet gezegd dat de vervangende jonkies zich zeker staande wisten te houden in deze topper. Beide teams kozen ervoor om met open vizier elkaar te bestrijden. Hoewel beide teams verschillende kansen kregen, duurde het tot het einde van de 9de minuut vooraleer er gescoord werd. Shawn Hulshof bracht voor HYC de 1-0 op het scorebord, na een assist van Mitch Morgan. Ben Vercammen verdubbelde 5 minuten later de score, na voorbereidend werk van Jef Van Den Bosch en Chad Brears. De Flyers bleven echter niet bij de pakken zitten, en met nog iets meer dan 1 minuut op de klok, bracht Marco Postma de Friezen dichterbij.

Het eerste wapenfeit in de tweede periode was een straf voor elbowing, op naam van Trevor Hunt. Slachtoffer van dienst was Pippo Limnell, die later geblesseerd het ijs zou moeten verlaten. Met een mannetje meer op het ijs duurde het welgeteld 11 seconden, vooraleer de Nederlanders via Tony Demelinne langszij kwamen. Zou het sterk verjongde team van Herentals deze situatie onder controle kunnen krijgen? Ruim 75 seconden later kwam hierop een eerste antwoord. Routinier Trevor Hunt buitte de powerplay uit en bracht de roodhemden opnieuw op voorsprong. Arne Van Espen vergrootte na 26’55” de voorsprong opnieuw naar 2 stuks. Beide goalies hielden hun netten tijdens de resterende minuten schoon, zodat Era Renomar Hyc met een kleine voorsprong richting kleedkamer kon.

Wout Van Aert dankte z’n Belgische titel aan de vleugels die hij kreeg van z’n nieuwe sponsor Red Bull, wat zou Shawn Hulshof hebben gedronken tijdens de tweede dweilpauze? Een shake van Herbalife? Het moet iets goed zijn geweest, want de derde periode was amper 15″ bezig toen Shawn z’n tweede van de avond voorbij goalie Idzenga schoot. Net geen 4′ later maakte hij z’n hattrick vol. Jordy Van Dijck was de volgende die de netten voor HYC deed trillen, en vierde z’n doelpunt met een robbertje vechten met Niels Van Der Vossen, die na deze festiviteiten vroegtijdig richting kleedkamer mocht.

Flyersgoalie Idzenga had er genoeg van om in een schietkraam te staan en stond z’n plaats af aan back upgoalie Jeff Honebeeke. Ook Honebeeke was niet opgewassen tegen de Herentalse aanvalsdrift, en ook hij moest in de 48ste minuut buigen voor de HYCdominantie. Bij Heerenveen was de veer gebroken, het probeerde nog wel, mùaar slaagde er niet meer in om HYCgoalie Van Looveren nog te verschalken. Voor het vertimmerde Era Renomar HYC was dit een deugddoende en verdiende zege, nadat het op vrijdag nog had verloren van Devils Nijmegen.

Door de overwinning van zondagavond bekleedt Era Renomar HYC momenteel de 5de plaats in de stand, met 34 punten uit 16 wedstrijden. Dat zijn er evenveel als Bulldogs Luik, die al 17 wedstrijden op de teller hebben. Koploper Den Haag heeft 43 punten, eveneens uit 16 wedstrijden, terwijl Heerenveen (37-17) en Nijmegen (36-17) nog kunnen bijgehaald of voorbijgestoken worden.

300

Volgende week zondag is HYC gastheer voor de Phantoms uit Deurne.

Periodestanden: 2-1, 2-1, 4-0

Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Flickrpagina van Kurt Tops

Herbekijk hieronder de livestream.

Beelden livestream: HYC TV – Kurt Vermylen – Quinten Vermylen – Peter Vissers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.