Era Renomar HYC begint het nieuwe jaar met overwinning

  • Era Renomar HYC heeft het jaar goed ingezet. Na een pittige wedstrijd werden de Eindhovense Kemphanen met lege handen terug richting de lampenstad gestuurd. In tegenstelling met vorig seizoen werd de wedstrijd nu wel volledig gespeeld.

Kalkoen met Kerstmis, een vijfgangenmenu met nieuwjaar, en dan een (kemp)haantje om de feestdagen af te sluiten. Dat leek voor HYC het gedroomde menu om na de winterstop de draad weer op te nemen. Het duurde dan ook niet lang voor de roodhemden weer aan het feest waren. Er waren amper 4’17” gespeeld toen Jordy Van Dijck op assist van Shawn Hulshof en Mitch Morgan de eerste van het nieuwe jaar voorbij goalie Mollen dropte. De geboorte van zoon Jack werkte blijkbaar inspirerend voor Van Dijck. Lang duurde het feestje echter niet, want amper anderhalve minuut later bracht het trio Mike Verschuren-Nick Verschuren-Ritchie Van Hulten de Eindhovenaren langszij. Gescoord werd er voor de eerste dweilpauze niet meer, er waren nog wel enkele kansen, maar de vizieren stonden blijkbaar nog niet scherp.

Na goed 4′ in de tweede periode deed HYC wat het in de eerste periode had nagelaten: de powerplay benutten. Met Damian Kluijtmans voor Eindhoven op de strafbank, was het Chad Brears die het voorbereidende werk van Emiel Goris en Mitch Morgan afrondde. Herentals was deze keer beter bij de les en liet de Nederlanders niet direct tegenscoren, in tegendeel, het liep zelfs uit tot 3-1, net voor de wedstrijd half was. Afwerker van dienst was Nils Vroemans (Trevor Hunt-Shawn Hulshof).Mike Verschuren deponeerde z’n tweede van de avond voorbij goalie Van Looveren en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Spanning is alleen goed wanneer die op het elektriciteitsnet zit, dacht Jacques De Ceuster, en de youngster bracht de kloof voor HYC opnieuw op 2 doelpunten. Wat de jonies kunnen, kan ik ook, dacht routinier Jordy Van Dijck, en die liet met z’n tweede van de avond de Eindhovense goalie geen schijn van kans.

Chad Brears werd door het trio Van Grinsven richting strafbank gestuurd voor slashing, maar de thuisploeg plooide niet. Met nog 7″ in  ondertal slaagden ze er zelfs in om de voorsprong nog te vergroten. Shawn Hulshof werkte de assists van Mitch Morgan en Arne Van Espen keurig af; er moesten nog 51″ gespeeld worden alvorens ze voor de tweede keer richting klaadkamer trokken.

De temperatuur op het ijs was ondertussen al lichtjes gestegen, als dat maar goed zou blijven gaan. Helaas liep het binnen de 2′ na de thee al fout voor de roodwitte brigade. Trevor Hunt werd met een match penalty richting douche gestuurd, en moet hierdoor de volgende 2 wedstrijden vanaf de zijlijn toekijken. In de warrige fase waarin Hunt bestraft werd, wisten de Kemphanen blijkbaar ook te scoren, het waren de broers Verschuren die van de verwarring en het opstootje gebruik maakten om de kloof te verkleinen. Het spel werd iets harder, maar hey, het is ijshockey hé, geen voetbal of synchroonzwemmen.

Het was wachten tot minuut 53 alvorens er weer gescoord werd. Zaterdagavond, was minuut 53 de ‘Vercammenminuut’. Na 53’19” rondde Ben ‘Benno’ Vercammen de assist van Chad Brears knap in doel af, 28″ later herhaalde hij dat staaltje, nu op aangeven van Chad Brears en Ben Coolen. Binnen de halve minuut lag de puck weer in het net, ditmaal langs de Herentalse zijde. Kemphanen zette alles op alles om de achterstand goed te maken. Er was nog even een opstootje, waarbij de verwensingen en de kushandjes over en weer vlogen, met als resultaat voor HYC Emiel Goris en Chad Brears op de strafbank, voor de Nederlanders mocht Damian Kluijtmans even gaan afkoelen.

Deze keer konden de lampenjongens de powerplay wel benutten, het was Nick Verschuren die ook zijn tweede van de avond scoorde. Eindhoven probeerde nog wel, maar kon geen bres meer slaan in de Herentalse defensie, en moest na 60′ met lege handen en een 8-5 nederlaag terug de bus in voor een niet al te lange rit richting thuishaven.

Door deze overwinning klimt HYC op naar de derde stek in de rangschikking, het heeft 31 punten uit 13 wedstrijden. Dat zijn er 3 minder dan Unis Flyers Heerenveen, die al 15 wedstrijden gespeeld hebben, en kopploeg HIJS Den Haag, die uit 13 wedstrijden 35 punten puurden.

bnl

Zondag trekt Era Renomar HYC riching de Vurige Stede, voor een generale repetitie tegen de Luikse Buldogs, de tegenstanders in de finale van de Beker van België, die op 3 februari in Luik plaatsvindt. Vrijdag 12 januari trekken ze naar Nijmegen, en zondag 14 januari ontvangen ze de Flyers uit Heerenveen.

Periodestanden: 1-1, 5-1, 2-3

Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Flickrpagina van Kurt Tops

Herbekijk hieronder de livestream.

Beelden livestream: HYC TV – Kurt Vermylen – Quinten Vermylen – Peter Vissers

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.