Site pictogram

Era Renomar HYC dankzij penaltyshots voorbij Chiefs Leuven

De laatste competitiewedstrijd van Era Renomar HYC van 2017 werd een thriller van formaat. Na de reguliere speeltijd én de 5 minuten overtime stonden de bordjes nog steeds gelijk. Penaltyshots moesten beslissen wie de winnaar van deze thriller werd. Goalie Arne Waumans bleef koelbloedig en stopte het laatste penaltyshot.

De wedstrijd begon nochtans niet echt goed voor de roodwitte brigade, want na amper 2′ keken ze al tegen een achterstand aan. Pieter-Jan Wouters schoot op assist van Mickey Evers de puck voorbij Arne Waumans. HYC leek aangeslagen door deze vroege achterstand, maar vocht zich terug in de wedstrijd. Het kreeg enkele kansen, maar moest tot in de 9de minuut wachten alvorens het via Chad Brears langszij kwam, na voorbereidend werk van Emiel Goris en Ben Coolen. Amper 4minuten later was Herentals opnieuw op achtervolgen aangewezen, toen Leuven de powerplay benutte en Scott Alan Wamsganz de Chiefs weer op voorsprong schoot. Het was opnieuw Chad Brears die op assist van Trevor Hunt en Ben Vercammen de bordjes weer gelijk hing. HYC kreeg wel kansen, maar slaagde er niet in om ze af te werken.

Zelfde spelbeeld in de tweede periode, HYC vergat af te werken, en kreeg het deksel op de neus toen Lukas Tambeur de Chiefs voor de 3de maal van de avond op voorsprong schoot (25’09”). Amper 2 minuten later lanceerde Thijs Van Laere Ben Vercammen, en die zorgde ervoor dat HYC voor de 3de maal langszij kwam. In de 35ste minuut kreeg diezelfde Vercammen de kans om de thuisploeg een eerste maal op voorsprong te brengen. Na een fout kreeg hij een penaltyshot toegekend, maar oog in oog met Keanu Evers verzuimde hij om te scoren. Met een gelijke score trokken beide teams voor de tweede keer richting kleedkamer.

Penaltyshot Ben Vercammen

Tijdens de 3de periode ging de puck snel heen en weer, maar afwerken was er voor geen van beide teams bij. Tot in de 52ste minuut, toen Mitch Morgan er voor de eerste keer van de avond voor zorgde dat de roodhemden een eerste keer op voorsprong kwamen. De deur ging op slot en HYC verdedigde met hand en tand de moeizaam verdiende voorsprong. Chiefs bleef op de deur beuken, en met nog iets minder dan 3 minuten op de wedstrijdklok, vond Scott Alan Wamsganz dan toch een kier om de vlaamsbrabanders weer langszij te brengen. Met nog anderhalve minuut te spelen kreeg HYC een powerplay, maar het slaagde er niet in om de Leuvenaars te doen buigen. Een overtime van 5 minuten was het gevolg.

Gescoord werd er tijdens deze overtime niet meer, dus moest de loterij van de penaltyshots beslissen wie het extra bonuspunt zou toegekend krijgen. Leuven begon de reeks en Scott Alan Wamsganz zette de HYCgoalie op het verkeerde been, 0-1. Voor HYC kwam captain Mitch Morgan op het ijs, met een beweging naar links lokte hij de goalie uit z’n doel en lepelde de gelijkmaker simpel binnen, 1-1. Boris Kolyasnikov was de tweede Chief die richting het Herentalse doel schaatste, maar oog in oog met de goalie plaatste hij de puck naast. Voor HYC betrad Chad Brears het strijdtoneel, en deze Canadees wond er geen doekjes om, met een hard shot liet hij Keanu Evers geen schijn van kans, 2-1. De druk lag nu in het Leuvense kamp. Eric Russell Springer ging de confrontatie aan met het Herentalse sluitstuk, maar Arne Waumans had de schijnbeweging doorzien en pareerde het schot in z’n rechterbenedenhoek, zodat het 2-1 bleef in de penaltyshots. Een extra punt voor HYC.

Bekijk hieronder de penaltyreeks.

Era Renomar HYC sluit 2017 af met de 10de overwinning in de Beneleague. Het telt nu 28 punten uit 12 wedstrijden. Dinsdagavond ontvangt het om 20u de Antwerp Phantoms voor de halve finale van de Beker van België, donderdag trekt het richting Deurne voor de terugwedstrijd. Bij een gelijke stand wordt de beslissende wedstrijd in Herentals gespeeld op zaterdag 30 december, om 21u.

Periodestanden: 2-2, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0