Halloweenoverwinning voor Era Renomar HYC

Era Renomar HYC boekte zondagavond opnieuw een thuisoverwinning. Turnhout Tigers werden dit keer naar de slachtbank geleid. De confrontatie tussen de twee Kempische steden stond vroeger garant voor spanning en sensatie, deze keer was de spanning enkel te vinden in de door het feestcomité omgebouwde inkom.

Een duidelijk verjongd HYC, met deze keer Arne Waumans als sluitstuk had zondagavond weinig problemen met de Turnhoutse tijgers. Eén straf voor Jordy Van Dyck binnen de eerste twee minuten en 3 doelpunten (Jul Van Mele – Ben Vercammen – Ebe Daems) waren het enige opwindende dat er tijdens de eerste periode te beleven viel. Turnhout verweerde zich wel, maar had duidelijk geen pasklaar antwoord op de aanvalsgolven van HYC. Gelukkig voor hen vergaten de roodhemden regelmatig te scoren. Tijd om in de kleedkamer de te volgen tactiek nog eens door te nemen.

Halfweg de tweede periode scoorde Jul Van Mele z’n tweede van de avond. Het meeste viel te beleven in minuut 33. Eerst vocht het duo Jordy Van Dyck – Emiel Goris een robbertje uit met Ilya Palmaerts en Kay Van Mechelen (33’01”), 18″ later volgden Nils Vroemans en Thomas vekemans hun voorbeeld, zo werd het lekker druk en warm op de strafbank. Er werd in die beruchte minuut ook nog gescoord, Ben Coolen maakte er in z’n eentje 5-0 van. Chad Brears pikte ook nog z’n goaltje mee, zodat het team van coach Andries met een geruststellende voorsprong richting thee kon. Tijd voor de supporters om zich op te warmen aan een Halloweensoepje of bloederige hotdog.

De laatste 20 minuten van de wedstrijd waren een verplicht nummertje, de tijd moest worden volgemaakt. BenVercammen en Emiel Goris waren voor Era Renomar HYC de hoofdrolspelers van dienst, ze verzamelden de enige rode straffen én scoorden beiden nog een doelpunt. Het leek er lange tijd naar dat Arne Waumans z’n netten kon schoon houden, maar 12″ voor affluiten moest hij zich toch gewonnen geven toen Lorenz Luyckx de eerredder scoorden voor de Turnhout Tigers.

De supporters konden deze overwinning vieren met het gratis vat dat de hoofdsponsor voorzien had.

Periodestanden: 3-0, 3-0, 2-1

Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Flickrpagina van Kurt Tops

Bekijk hieronder de livestream opnieuw.

Redactie: Peter Vissers – SMCphotography.be

Beelden livestream: HYC TV – Kurt Vermylen – Quinten Vermylen – Peter Vissers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.