Overwinning voor HYC in Beker van België

Era Renomar HYC boekte zondagavond z’n vijfde overwinning uit zes wedstrijden in de race naar de Beker van België. Het waren de Chiefs uit Leuven die dit keer het onderspit moesten delven: eindstand na een best potige wedstrijd: 4-2.

De wedstrijd zat redelijk lang op slot, tot Leuven na een straf met een man minder op het ijs stond. Het trio Mitch Morgan – Trevor Hunt – Shawn Hulshof bezorgde HYC na bijna 7′ de kleinste voorsprong. Gescoord werd er tijdens de eerste periode niet meer, of het zou op de strafbank moeten zijn. Daar hielden beide teams elkaar in evenwicht, beiden kregen 8 strafminuten van het scheidsrechterlijke trio.

Beide teams starten met een mannetje minder op het ijs aan de tweede periode, Emiel Goris en Dean Thurura hadden met nog 4 seconden op de klok tijdens de eerste periode een gezellig onderonsje en mochten afkoelen op de strafbank. Na 4’46” in de tweede periode was het opnieuw prijs, hoofdrolspelers dit keer waren Jordy Van Dyck en Jeffie Versin. Versin mocht 2 minuten z’n zonden overdenken, Van Dyck mocht vroegtijdig gaan douchen.

Tijd om de supporters nog een te laten juichen, dacht Shawn Hulshof na 30’35”, en hij dropte de puck na assists van Mitch Morgan en Ben Vercammen achter Keanu Evers. Ruim 2′ later diepte captain Mitch de voorsprong nog verder uit. Ben Vercammen liep met nog 5″ voor de buzzer tegen de lamp en mocht de strafbank gaan verwarmen. Era Renomar HYC met een geruststellende voorsprong voor de tweede keer richting kleedkamer.

Het team van coach Jan Andries heeft met Trevor Hunt en Nils Vroemans enkele stevige defences rondschaatsen, en beide heren deden hun reputatie alle eer aan, en belandden ook op de strafbank. Trevor mocht als eerste terug op het ijs, maar amper 15″ later zat hij opnieuw naast z’n spitsbroer. Ondanks de nummerieke meerderheid slaagde de Chiefs er niet in om HYC-goalie Kevin Van Looveren te vloeren, althans nog niet.

Toen Shawn Hulshof na 53’45” richting strafbank verdween, lukte het de Chiefs 1’09” later dan toch een eerste keer om de weg naar het doel te vinden, Scott Alan Wamsganz bracht Leuven terug in de wedstrijd. Er restten hen nog 5′ om iets aan de achterstand te doen.

De Leuvenaars probeerden wel, maar het was Jenne Van Der Velde die de kloof voor Herentals groter maakte, de zege lag voor het rapen, nog 1’42” standhouden. Het was nog effe schrikken toen Alec James nog de 4-2 scoorde, maar de resterende 40″ waren niet voldoende om nog iets aan de stand te veranderen. Enkel het aantal strafminuten veranderde nog, met straffen voor Ben Vercammen en Nils Vroemans voor HYC, en Alec James en Artturi Kalimo voor de Chiefs.

Era Renomar HYC had over de ganse lijn de hoogste cijfers, 4-2 in de eindstand, en 57-24 in strafminuten.

Door deze overwinning neemt HYC een serieuze optie op de halve finale van de Beker van België, het heeft momenteel 15 punten uit 6 wedstrijden en bekleedt de tweede plaats. Bulldogs Luik staat met 21 punten uit 7 games resoluut aan de leiding. Phantoms Deurne (12 punten/8 wedstrijden) en Chiefs Leuven (10 punten/9 wedstrijden) vervolledigen de top 4. Cold Play Mechelen maak met 5 punten uit 6 wedstrijden mathematisch nog een kans. Turnhout Tigers, die zaterdag thuis zwaar onderuit gingen tegen HYC (0-10), staan laatste met 0 punten uit 6 games.

Periodestanden: 1-0, 2-0,1-2

Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Flickrpagina van Kurt Tops

Herbekijk hieronder de livestream van de wedstrijd.

Foto: Kurt Tops

Redactie: Peter Vissers – SMCphotography.be

Beelden livestream: HYC TV – Kurt Vermylen – Quinten Vermylen – Peter Vissers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.