Klinkende zege voor Era Renomar HYC

Era Renomar HYC behaalde zondagavond een klinkende zege tegen de Amsterdam Tigers. De Nederlandse hoofdstedelingen vertrokken omstreeks 22u30 met een 8-1 nederlaag terug richting Nederland. Ze hadden tijdens de terugweg tijd genoeg om te overdenken waar het allemaal was foutgelopen.

De wedstrijd begon met ongeveer een kwartier vertraging, de aangeduide refs kwamen laattijdig aan. Uitstel is geen afstel, en omstreeks 20u15 viel de puck een eerste keer op het ijs. Het speel ging vlot heen en weer, met net iets meer pressing van HYC. Deze druk resulteerde na 5’18” in een eerste doelpunt van de thuisploeg. Het was captain Mitch Morgan die z’n eerste van de avond voorbij Jaimy Missler schoot, op aangeven van Shawn Hulshof en Nils Vroemans.

Net in de helft van de eerste periode verdubbelde Emiel Goris de voorsprong op assist van Trevor Hunt en Mitch Morgan. Goed 2′ later speelde HYC de powerplay goed uit en was het Shawn Hulshof die z’n eerste van de avond tegen het net lepelde. De thuisploeg liet het gaspedaal een beetje los en gaf de Tigers de mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Gescoord werd er echter niet meer. De roodhemden trokken met een 3-0 voorsprong een eerste keer richting thee.

De eerste drie noemenswaardigheden tijdens de het begin van de tweede periode waren voor Herentals. Na nog geen 2 minuten spelen mocht Jacques De Ceuster richting strafbank voor hooking, 20″ later werd goalie Kevin Van Looveren bestraft met tripping. Kevin mocht blijven staan, een veldspeler nam zijn plaats in op de strafbank.

Het derde noemenswaardige feit in de tweede periode kwam op naam van Mitch Morgan, hij scoorde de 4-0 na voorbereidend werk van Shawn Hulshof en Trevor Hunt. ER waren 5’50” gespeeld in de tweede periode. Amsterdam Tigers zag opnieuw een speler op de strafbank terechtkomen, en dit ondertal werd door Jenne Van De Velde in samenspel metBrent Van Rooy en Lowie Cuylaerts.

Equal game, powerplay of shorthanded, het maakt het team van Jan Andries en Vincent Morgan niet veel uit, scoren doen ze toch. Met Ebe Daems op de strafbank was het Chad Brears die de Amsterdamgoalie voor de 6de keer het nakijken gaf. Jordy Van Dijck werd met nog 24″ op de speelklok richting strafbank gestuurd. De deur was amper dicht, of hij mocht al terug van de strafbank, Calvin Pohlman scoorde 2″ later de 6-1. Geen shutout vandaag voor Kevin Van Looveren.

Amsterdam Tigers begreep dat het kalf eigenlijk al verdronken was, en drong iet echt meer aan tijdens de laatste 20′ van de wedstrijd. Ze slaagden er niet echt meer in om de Herentalse goalie te bedreigen, zelfs niet met een powerplay. Integendeel, het was Shawn Hulshof die in ondertal de score nog verder uitdiepte met zijn tweede van de avond. Het laatste doelpunt van de avond werd gescoord door Chad Brears, ook met z’n tweede, die door de HYCgoalie richting het Nederlandse doel werd gestuurd. Eindstand: 8-1.

Na twee wedstrijden in de Beneleague staat Era Renomar HYC aan kop met 5 punten. Twee weken geleden won het in overtime in en tegen Heerenveen, dat samen met Zoetermeer Panters met 4 punten staan.

Periodestanden: 3-0, 3-1, 2-0

Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Flickrpagina van Kurt Tops

Bekijk hieronder de livestream van de wedstrijd opnieuw.

Redactie: Peter Vissers – SMCphotography.be

Beelden livestream: HYC TV – Kurt Vermylen – Quinten Vermylen – Peter Vissers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.