Dubbele cijfers voor Era Renomar HYC

Era Renomar HYC behaalde zondagavond een overwinning met dubbele cijfers tegen de Antwerp Phantoms. In de negende wedstrijd in de voorronde van de Beker van België eindigde de confrontatie op 10-4. HYC en Bulldogs Luik staan beiden op kop, met 24 punten. Op 3 december spelen beide teams hun laatste wedstrijd tegen elkaar en wordt er beslist wie als koploper aan de halve finale begint.

De thuisploeg nam een verschroeiende start, en dat resultuurde binnen de eerste 8 minuten van de eerste periode al tot een ruime 4-0 voorsprong. Ben Vercammen, Mitch Morgan, opnieuw Vercammen en Chad Brears lieten Arthur Legrand geen schijn van kans op hun pogingen. Kevin Pittoors, die ook de eerste strafminuten opliep, wist na 11’40 tegen te scoren. Shawn Hulshof, Ben Vercammen met z’n derde van de avond en Jenne Van der Velde zorgden voor een geruststellende 7-1 voorsprong aan het einde van de eerste periode. Deze riante voorsprong deed de thuissupporters dromen van een reuzeoverwinning op de Antwerpse spoken.

Ex-HYCer Mike Jansen begon aan de tweede periode als Phantomsluitstuk. Zo furieus als de roodhemden de eerste periode startten, zo slap begonnen ze aan de tweede. Het duurde dan ook niet lang vooraleer de Antwerpenaren tot scoren kwamen. Na 2’58” bracht Kevin De Winter de stand op 7-2. Phantoms speelde de twee volgende powerplays goed uit en wisten via Ben Van Den Bogaert en Junior Van Noten zelfs terug te komen tot 7-4. Tijd voor een Herentalse wake up call. Ref Adrian Toparceanu, die tot dan toe de wedstrijd goed aanvoelde, kreeg plots last van geheugenverlies en had het moeilijk met de heersende reglementen. Consequent fluiten was er even niet meer bij. Ook hij had nood aan een deugddoende rustperiode.

In de derde periode duurde het tot minuut 51 voor er nog eens iets te beleven viel, Trevor Hunt vloog naar de strafbank voor interference. Antwerpen kon niet profiteren van de powerplay, integendeel, Shawn Hulshof scoorde de 8-4. Chad Brears deed er in de 2 minuten straftijd voor Hunt er nog een tweede shorthanded goal bij. Met nog iets minder dan 5′ op de klok was het opnieuw Chad Brears die Mike Jansen geen schijn van kans liet, en de 10-4 op het scorebord zette, Phantoms hadden toen wel 2 spelers op de strafbank zitten.

Door deze uitslag zijn de teams voor de halve finale gekend. Era Renomar HYC en Bulldogs Luik moeten onderling nog uitmaken wie als eerste de voorronde afsluit, Phantoms Antwerpen staan op de derde plaats en Chiefs Leuven zijn het vierde team dat zich heeft geplaatst voor de halve finale. Op 3 december weten we welke teams elkaar in die halve finale zullen ontmoeten.

Periodestanden: 7-1, 0-3, 3-0

Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Flickrpagina van Kurt Tops

Bekijk hieronder de livestream opnieuw.

Foto: Kurt Tops

Redactie: Peter Vissers – SMCphotography.be

Beelden livestream: HYC TV – Kurt Vermylen – Quinten Vermylen – Peter Vissers

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.