Era Renomar HYC behaalt dubbelslag

Era Renomar HYC heeft een productief weekend achter de rug. Nadat het zaterdagavond met ruime 1-8 ging winnen tegen Red Eagle’s ’s Hertogenbosch, hield het zondag de punten thuis tegen Devils Nijmegen. Na een pittige pot ijshockey prijkte 6-1 op het scorebord.

De eerste periode ging niet echt flitsende van start, maar toch kwam HYC na 7’39” op voorsprong. Het trio Trevor Hunt – Mitch Morgan – Chad Brears buitte de dubbele powerplay uit, en deed zo de (waak)vlam in de pan slaan. De wedstrijd werd pittiger en potiger, en met nog anderhalve minuut op de teller mocht de eerste HYCer al vroegtijdig gaan douchen. Jordy Van Dyck kreeg een game misconduct aangesmeerd wegen spearing, terwijl in dezelfde fase collega Nils Vroemans en Devil Nick De Jong 2′ aan hun broek kregen.

HYC begon met back-up goalie Arne Waumans noodgedwongen tussen de palen na een blessure van Kevin Van Looveren. Na 3’31” moest de youngster zich gewonnen geven op een schot van Weleys Hendriks. Plots volgden de strafminuten voor de roodhemden elkaar zich snel op. Eerst werd Ben Vercammen richting strafbank gestuurd, en nog geen 15″ later volgde Mitch Morgan z’n voorbeeld, alleen moest Morgan iets langer van het ijs blijven. Ook enkele Devils vlogen nog richting strafbank, en iets over halgweg de wedstrijd Benutte Shawn Hulshof voor de tweede keer een powerplay.

Er werd niet meer gescoord tijdens de tweede periode, althans toch geen goals die gehonoreerd werden. Ref Tzirtziganis keurde nog 2 al dan niet geldige goals van de Herentalsenaren af. Stilaan verloor hij ook de greep op de wedstrijd. Als dat maar goedkomt.

De derde periode startte goed voor het team van coach Andries. Na anderhalve minuut dikte Lowie Cuylaerts de score nog wat verder aan. Jenne Van Der Velde pikte in de 50ste minuut ook z’n goaltje mee. Mitch Morgan kreeg dé kans om z’n scoretotaal aan te dikken, hij mocht proberen z’n penaltyshot voorbij Tomislav Hrelja te plaatsen, maar de Devil’s goalie liet zich niet verrassen. Amper 20″ later was het wel raak, Chad Brears rondde de assist van Ben Vercammen knap af.

In minuut 55 sloeg de vlam echt in de pan. Het Nijmegense trio Hendriks (Calvin, Wesley en Jake) verdween in het strafboekje van de scheidrechters, voor HYC verdwenen Ben Vercammen, Ben Coolen en Timo Dewin van het ijs.

Nadat de rust op het ijs was weergekeerd, was het Mitch Morgan die eindstand op het scorebord zette.

Door de twee overwinningen van dit weekend staat Era Renomar HYC momenteel op de vierde stek in de rangschikking, met 11 punten uit 5 wedstrijden.

Periodestanden: 1-0, 1-1, 4-0

Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Flickrpagina van Kurt Tops

Bekijk hieronder de livestream opnieuw.

Foto: Kurt Tops

Redactie: Peter Vissers – SMCphotography.be

Beelden livestream: HYC TV – Kurt Vermylen – Quinten Vermylen – Emiel Meir – Peter Vissers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.