Era Renomar HYC te sterk voor HIJS Den Haag

Era Renomar HYC was zondagavond in eigen huis te sterk voor HIJS Den Haag. Na een aangename wedstrijd stuurde HYC de Hagenezen met 7-4 terug naar huis. Vrijdag wonnen de roodhemden al in en tegen het Tilburgse Toekomstteam.

HYC nam een verschroeiende start en dat resulteerde al na 35″ in een doelpunt van Mitch morgan, op assist van Trevor Hunt. Ben Coolen verdubbelde de voorsprong net voor de 6de minuut, na voorbereidend werk van Ben Vercammen en Chad Brears. De wedstrijd bleef op en neer gaan met kansen langs beide zijden, en op een van die kansen kwam Den Haag via Jeffrey Melissant opnieuw in de wedstrijd. Met nog 1’20” te spelen diepte Emiel Goris de score nog verder uit.

Na amper 30″ in de tweede periode mocht Maurice Van Der Schuit voor Den Haag richting strafbank. Met nog 10″ op de strafklok, prikte Mitch Morgan z’n tweede van de avond voorbij doelman Schotel. Met Lowie Cuylaerts voor HYC op de strafbank, zette Den Haag druk op het Herentalse doel, en het Viktor Gibbs Sjodin die het verschil terugbracht tot 2 eenheden.

Iets over de helft van de tweede periode kreeg het team van coach Vincent Morgan een inzinking. Op amper anderhalve minuut tijd boog Den Haag de achterstand om en kwam het op gelijke hoogtevia Alan Van Bentem en opnieuw Jeffrey Melissant. HYC hersteld vrij snel van deze tik, en met nog iets minder dan 3 minuten op de klok was het Ben Vercammen die met een afstandschot de Haagse goalie geen schijn van kans liet. Herentals kon met een minieme voorsprong een tweede keer richting kleedkamer.

De derde periode bleef het lang spannend, met kansen voor beide teams, maar zowel Arne Waumans als Fabian Schotel gaven zich niet gewonnen. In minuut 51 was het dan toch raak, Mitch Morgan vervolledigde z’n hattrick en bracht z’n team op een voorsprong van 2 goals. Met Jenne Van Der Velde voor HYC op de strafbank, haalde Den Haag z’n goalie van het ijs, om zo met 2 veldspelers meer het Herentalse doel te belegeren. HYC hield stand, meer nog, het onderschepte de puck en Lowie Cuylaerts schoot van ver richting het lege net. Het schot miste z’n doel, maar de goed gevolgde Ben Vercammen pikte de rebound op en legde met z’n tweede van de avond de eindstand vast, 7-4.

Door de twee overwinningen van dit weekend rukt Era Renomar HYC op naar de derde plaats in de rangschikking, het moet Dolphin Kemphanen (18-9) en Eaters Geleen (18-8) laten voorgaan. HYC volgt met 17 uit 7 games op de voet.

Volgende week zaterdag trekt HYC naar de leider in de stand, Eaters Geleen, zondag ontvangt het in eigen huis de Bulldogs uit Luik.

Periodestanden: 3-1, 2-3, 2-0

Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Flickrpagina van Kurt Tops

Bekijk hieronder de livestream opnieuw.

Beelden livestream: HYC TV – Kurt Vermylen – Quinten Vermylen – Emiel Meir – Peter Vissers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.