Greg Van Avermaet wint 13de Boretti criterium

Olympisch kampioen Greg Van Avermaet heeft zich donderavond tot laureaat gekroond tijdens het 13de Boretti natourcriterium. Hij liet wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert achter zich na een spurtduel. Dylan Groenewegen finishte als derde op 2 seconden.

Enkele duizenden wielerliefhebbers waren donderdag afgezakt naar de Herentalse grote markt om te genieten van het jaarlijkse wielerspektakel. In de aanloop naar de grote kleppers waren er naast een demonstratie van de Vlaamse wielerschool enkele afwachtingswedstrijden geprogrammeerd.

Het merendeel kwam toch voor de eliterenners, en zij werden dan ook massaal toegejuicht tijdens de voorstelling op het grote poduim. Het luidste applaus weerklonk toen afscheidnemende Jurgen van Den Broeck de laatste keer aan het Herentalse wielerpubliek werd voorgesteld. Van Den Broeck neemt immers afscheid van het actieve wielerwereldje.

Na een promotochtje op het parcours, begeleidt door de Vlaamse wielerschool, werden de pedaalridders op gang geschoten door vice premier Kris Peeters. Het was Wout Van Aert die als eerste ten aanval trok.

Meerdere ontsnappingspogingen werden ondernomen, al dan niet om punten te scoren in de Coca Cola tussenspurten, die werden gedomineerd door Jan Bakelants. Jurgen van Den Broeck schreef de derde tussenspurt op z’n naam, toen hij probeerde om solo van het peloton weg te rijden.

Tijdens de laatste km’s van het criterium ontstond er een kleine kopgroep, die uiteindelijk voor de overwinning zou strijden. Het was Greg Van Avermaet die daarin de snelste was . Voor Van Avermaet was dit de tweede overwinning op even veel dagen, gisteren was hij de snelste in St Niklaas.

Van Avermaet heeft dus de juiste benen gevonden om ook in San Sebastian een goed resultaat neer te zetten.

Bekijk hieronder de spurt en aankomst van het 13de Boretti natourcriterium.

 

Foto, video & redactie: ©Peter Vissers – SMCphotographybelgium.com

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.