Twee ritwinnaars aan de start in Herentals

Ritwinnaars Dylan Groenewegen en Primož Roglič zijn de twee namen waarmee het Herentalse na-Tourcriterium nog eens stevige internationale kwaliteitsinjectie krijgt. Beide renners van het LottoNL-Jumbo team wisten dit jaar een etappe te winnen.

“Toen Dylan Groenewegen won op de Champs-Élysées was ik meteen voorstander om hem naar Herentals te halen”, vertelt voorzitter Charles Van de Wouwer. “Maar na de tegenslagen die we kenden met onze internationale contacten die één na één wegvielen, vreesde ik ook hier op een negatief antwoord te lopen. Ik denk dat zijn positief antwoord in de eindspurt naar onze affiche, mij even veel adrenaline bezorgde als hij voelde in Parijs. De ritwinnaar van de slotetappe… Het heeft toch iets mytisch. Dylan Groenewegen volgt er op de erelijst toch maar kleppers zoals Greipel (2), Kittel(2) en Cavendish (4) op.”

Primož Roglič is de eerste Sloveen ooit aan de start in Herentals. Hij is de etappewinnaar van de 17° rit op 19 juli, de eerste zware alpenrit die onder meer over de mytische Galibier reed. Het grote publiek leerde zo deze voormalige schansspringer kennen. “Zijn verleden spreekt tot de verbeelding”, vindt PR-man Bart Timperman. “Slovenië is een land waar je sneller aan de ski’s denkt dan aan de fiets als je ambitie hebt in de sport. Maar wegens een zware val moest Roglič in 2011 een punt achter zijn schansspringcarrière zetten. Tijdens zijn revalidatie richtte hij zich op wielrennen, met het gekende resultaat… Over een straf verhaal gesproken! Heel fijn dat we deze uitzonderlijke persoon bij ons mogen verwelkomen.”

Met de handtekening van Preben Van Hecke, twee jaar geleden nog Belgisch kampioen, sluiten we onze deelnemerslijst af.

“We hebben een sterke deelnemerslijst, met twee ritwinnaars en veel Belgen die in de Tour werden opgemerkt”, besluiten de organisatoren. “Als je even natelt hoeveel verschillende teams er iemand naar Herentals sturen, weet je dat we een heel breed peloton hebben. Omdat Philippe Mariën in de Tour aan de slag was als juryvoorzitter, heeft Erwin Vervecken de klus dit jaar zo goed als alleen geklaard. Hij heeft een mooi resultaat afgeleverd. We zijn Erwin daar dankbaar voor, want hij kreeg toch af te rekenen met steeds zenuwachtiger organisatoren toen ons lijstje internationale vedetten steeds korter werd. Net zoals op de WK’s die hij won, was hij ook hier de kalmte zelf. Dank u, Erwin!”

Bron: persmailing Herentals Fietst Feest

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.