Smaakmakers uit de Tour op Herentals Fietst.

Donderdag 27 juli vindt voor de 13de keer het Boretti Natourcriterium plaats in Herentals. Net zoals andere jaren is de organisatie er ook dit jaar weer in geslaagd om enkele smaakmakers uit de afgelopen Tour te strikken. Samen met andere kleppers zullen zij donderdag strijd leveren om de bloemen.

 

Herentals Fietst_0621

Een rit winnen zat er dit jaar niet in voor Greg Van Avermaet, maar enkele mooie resultaten wist hij aflopen weken wel bij te schrijven op z’n palmares. Zal de olympische kampioen en huidig leider in de UCIranking erin slagen om z’n seizoen nog meer glans te geven met een tweede overwinning in het Boretti-criterium? In 2015 versloeg hij op de Herentalse kasseien Zdenek Stybar en Nairo Quintana.

 

Herentals Fietst 2016-385

Local hero Jan Bakelants zal in ieder geval proberen om dit te vermijden. Bakelants was in 2013 al eens de snelste in z’n thuisstad, voor Philippe Gilbert en de Duitse sprintbom André Greipel. Zal hij van het thuisvoordeel kunnen profiteren en met hulp van z’n supporters en ploegmaat een gooi kunnen doen naar een tweede Boretti bloementuil? Zo ja,eindigt het dan dit jaar weer in een sprint, of probeert hij er stiekem tussenuit te muizen in een ontsnapping?

Ploegmaat van Bakelants en Belgisch kampioen Oliver Naesen tekent dit jaar present voor Herentals Feest. De superhelper die ervoor heeft gezorgd dat Romain Bardet nog net op het Parijse podium stond, kan hier z’n huzarenstukje nog eens herhalen en ervoor zorgen dat Bakelants op het podium staat te schitteren. Mogelijk staan ze beiden wel op het podium, wie bepaalt de volgorde?

 

Herentals Fietst 2016-153

De prijs van de Superstrijdlust was hem in Frankrijk niet gegund, maar wie weet slaagt Thomas De Gendt er donderdag wel in om een prijs in de wacht te slepen. Een lange ontsnapping is hem op het lijf geschreven, en wie weet lukt het hem om na 92 km zegevierend over de eindstreep te bollen.

 

Herentals Fietst 2016-235

Wie ook een te duchten kandidaat is, is Wout Van Aert. De wereldkampioen veldrijden heeft de afgelopen weken laten zien dat hij ook op de weg met de fiets overweg kan. Afgelopen week won hij nog de GP Pino Ceramo, en hij zal zeker gebrand zijn om ook het Natourcriterium op z’n palmares bij te zetten.

 

Herentals Fietst_101

Iemand die al zeker is van bloemen, is Jurgen Van den Broeck. Met overwinningen in 2009, 2010 en 2012 weet hij hoe je het criteruim op je naam zet. Voor Van den Broeck wordt het een van z’n laatste wedstrijden als prof, en hij wordt dan ook passend gevierd omwille van z’n mooie carrière. Een vierde criteriumzege zou zeker niet misstaan.

De volledige deelnemerslijst vind je HIER

Meer info vind je op de website van Herentals Fietst/Feest

Foto’s: archief  ©SMCphotography

Foto & redactie: ©Peter Vissers – SMCphotographybelgium.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.