Herentals maakt zich klaar voor 2 dagen feest

Terwijl de renners zich stilaan voorbereiden op hun laatste week van de Ronde van Frankrijk, bereiden ook de inwoners van Herentals zich stilaan voor op het tweedaagse megaspektakel Herentals Fietst-feest dat dit jaar voor de 13de keer wordt georganiseerd.

Op donderdag 27 juli vindt reeds voor de 13de keer het Boretti Natourcriterium plaats, met tal van nationale en internationale vedetten. Met laureaten als Tom Boonen, Marc Cavendish, Pipo Pozzato, Jurgen Van den Broeck, Philippe Gilbert, Jan Bakelants, Greg Van Avermaet en vorig jaar de huidige spurtkoning in de Tour Marcel Kittel kan de orginisatie terugkijken op een mooie erelijst. Benieuwd wie ze dit jaar op de erelijst mogen bijschrijven.

Herentals Fietst 2016-566

Het natourcriterium start om 19u30 aan de Lakenhalle, maar in afwachting van de Rondetenoren, zijn er nog andere wedstrijden gepland: het Pidpa G-wegcriterium voor G-atleten, de bedrijvenkoers en de Grote Prijs Delta tenten voor Elite dames.

Na het einde van de dameswedstrijd worden de renners op het podium voorgesteld en zullen ze aansluitend, begeleid door de jongeren van de Vlaamse Wielerschool een ereronde maken over het parcours.

Vrijdag wordt het parcours opengesteld voor de recreatieve sportievelingen tijdens de kidsruns en de LU 2u van Herentals. Op de parking van de bib kan je tussen 16u30en 18u30 terecht voor de duathlon.

Herentals Fietst 2016-386

Ook aan de mindersportievelingen is er gedacht. Zo zijn er op donderdag en vrijdag op en rond de Herentlase markt verschillende Lu springmodules opgesteld en is er op het grote podium op de markt muzikaal vertier. Voor het programma neemt u best HIER een kijkje.

De festiviteiten worden op vrijdag afgesloten met een mega open air party op de muzikale tonen van de lokale The Nasty Deejays.

Meer info vind je op de website van Herentals Fietst/Feest

Foto’s & redactie: ©Peter Vissers – SMCphotographybelgium.com

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.