Jolien mag Greg Van Avermaet kussen.

Dit jaar geen klassiek bloemenmeisje die de bloemen aan de winnaar mocht overhandigen. De organisatie van Herentals Fietst had gekozen om in samenwerking van de vzw To Walk Again de eer te laten aan Jolien Van Loy, die sinds een zwaar verkeersongeval in 2013 in een rolstoel zit.

Na haar ongeval kwam ze al snel in contact met de vzw om zo aan haar revalidatie te werken. Sinds 2,5 jaar oefent ze wekelijks met deze staprobot. Het resultaat van deze wekelijkse inspanningen was donderdagavond op het grote podium va Herentals te aanschouwen.

Het was Greg Van Avermaet die de eer kreeg om als eerste wielrenner in Herentals, en waarschijnlijk wel werelwijd, de bloemen en kussen in ontvangst te mogen nemen van een bloemenmeisje in een staprobot.

Meer info over To Walk Again vind je op hun website

Bekijk hieronder het filmpje van dit glorieuze moment.

 

Foto, video & redactie: ©Peter Vissers – SMCphotography.be

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.