Wout wint weer

Op de kletsnatte Herentalse kasseien is Wout van Aert erin geslaagd om voor de 2de keer het Heylen natourcriterium te winnen. Wat in Frankrijk niet lukte, lukte in z’n thuisstad wel: hij versloeg Jasper Philipsen in een keizerlijke milimeterspurt.

Ondanks de regen waren zo’n 20000 wielerfanaten naar het Herentalse stadscentrum afgezakt om hun favorieten aan het werk te zien. Supporters van Wout stonden zij aan zij met die van Jasper en de afscheidnemende Jan Bakelants.

Al vanaf de eerste ronde werd er duchtig gekoerst. Onder luide aanmoedigingen waren van Aert en Bakelants de eerste die een intsnapping op poten zetten. Ze kregen een maximale vvorsprong van ruim 40 seconden, maar werden nog voor de eerste tussenspurt weer gegrepen.

Na 2 tussenspurten stonden 3 renners, waaronder Jan Bakelants en Thibau Nys, met 4 punten op een gedeelde eerste plaats. Uiteindelijk was het Nys die de 3de tussenspurt won en als beloning z’n gewicht aan Coca Cola producten mee naar huis mocht nemen.

Het regende nadien nog tal van ontsnappingspogingen, maar uiteindelijk besliste een spurt tussen de 2 snelste Belgen uit de Tour wie met de bloemen naar huis mocht. Na het bekijken van de fotofinish was het WvA die met een banddikte voor de tweede keer in evenveel jaren op het hoogste schavotje mocht plaatsnemen. Jasper Philipsen en bolletjestrui Guilio Ciccone vervolledigden het poduim.

Jan Bakelants werd nog gehuldigd op het poduim, en kreeg hiervoor het gezelschap van z’n kinderen.

De aansluitende afterparty werd op gang getrapt door gelegenheidsdj Jasper ‘de Vlam van Ham’ Philipsen.

Meer foto’s vind je op de facebookpagina van SMCphotography

Redactie: Peter Vissers – SMCphotography.be

Foto’s: ©Peter Vissers – SMCphotography.be

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.