Groen Herentals ziet groene Wout van Aert zegevieren

En of er gehoor was gegeven aan de oproep om Wout van Aert in het groen te komen aanmoedigen. Met ruim 40.000 bezoekers aanwezig rond het parcours en op de Herentalse Grote Markt, was het epicentrum van wielergek Herentals een groene zone. Waar je ook keek, groen was alomtegenwoordig. Aangemoedigd door duizenden supporters was het aan het einde van het criterium groene Wout die het in de spurt haalde, voor Mathieu van der Poel en Belgisch kampioen Tim Merlier.

Na de nodige plichtplegingen op het podium werd het Boretti Natourcriterium op gang gevlagd door veldriticoon Erwin Vervecken.Wie gedacht had dat Wout van Aert, na alle inspanningen die hij in de Tour gedaan had, er een gezondheidsrit van zou maken, kwam bedrogen uit. Het duurde niet lang vooraleer hij in de aanval trok. Ook nu hadden z’n tegenstanders het moeilijk om terug tot in zijn wiel te komen.

Net als in de Tour waren er in Herentals ook tussenspurten, waar punten gesprokkeld konden worden. Wout deed gretig mee, maar moest uiteindelijk de duimen leggen tegen de jongste Gent-Wevelgemwinnaar Biniam Girmay.

Op enkele ronden van het einde was er een ontsnapping, maar van Aert had die trein gemist, net als Mathie van der Poel. Pas in de laatste ronde werden de vluchters gegrepen, en was het uitkijken naar de ontknoping van wederom een spannend criterium. In een spurt met 3 was het uiteindelijk Wout van Aert die de overwinning binnenhaalde, voor van der Poel en Tim Merlier.

Hoeft het gezegd te worden dat Herentals ontplofte? DOVO moest gelukkig niet tussenkomen.

Redactie: Anouk Vissers – SMCphotography.be

Foto: ©Peter Vissers – SMCphotography.be

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.