Aftellen naar Olensfest 2019: 10 Rogue

10 Rogue is een internationaal gezelschap met leden uit zowel België als Zuid-Afrika. Deze nieuwe alternatieve metalband is ontstaan ​​uit de muzikale vriendschap tussen doorwinterde songwriters Jon Buckley en Vincent Weynen die als tieners vrienden waren in Zuid-Afrika

Medio 2014 besloten ze om op een meer gericht niveau samen te werken, en rekruteerden bassist Stan Verfaillie. In de herfst van 2014 werd 10 ROGUE voltooid toen zanger Peter Evrard zich bij de groep voegde en een eigen mix van metalrock toevoegde, gefuseerd door zware riffs, diepe grooves en melodische zang. Voeg daar klassieke metalwortels aan toe en een stevige focus op moderne melodieuze hardrock en je hebt een dynamische, getalenteerde en op maat gemaakte groep.

In maart 2015 werkte 10 ROGUE samen met het Indie-label, EMP. Het team maakte gebruik van de diensten van Belgisch topproducent en multi-instrumentalist Tom Lodewyckx en bracht in september 2015 hun eerste single en video uit, “Know Better”. Momenteel heeft “Know Better” meer dan 10.000 YouTube-hits gehaald , en wordt het op regelmatige basis op meer dan 160 internetradiostations over de hele wereld gedraaid .

In januari 2016 brachten ze hun tweede single en video “Dark Angel Princess” uit .. Opnieuw gebruikmakend van Tom Lodewyckx op drums en eindmix, is de video wereldwijd op YouTube gegaan, en genereerde al meer dan 10.000 hits.

Fireforce powerhouse drummer, Christophe De Combe werd toegevoegd om de line-up compleet te maken, samen met gitaarwizz-kid Zan Geeraerts.

In juni 2016 & brachten ze hun derde single en video “I am the light” uit.
Tijdens het werken aan hun debuutalbum hebben ze hun vierde video “Love Hate” uitgebracht.

Sindsdien zijn er nog 3 video’s uitgebracht .. “Erased” die werd opgenomen tijdens de UK Tour, “When ya down” en “Unscathed”.

Half september 2017 werd het 10 ROGUE debuut-cd-album “SERPENTINE” uitgebracht op MAAR! Records (Right Track / Universal)

In de nasleep van hun Britse tournee besloten Christophe en 10 ROGUE hun samenwerking te beëindigen en trad Bruno Goedhuys toe tot de band. In 2018 moest Bruno de band helaas verlaten en werd hij vervangen door Steve Vanderperre.

Laatste toevoeging aan de band is Daniela Hurtado. Ze voegt extra razende high-end vocalen toe aan de mix.

Bron: facebookpagina 10 Rogue

Foto: via website Olensfest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.