Et c’est parti: aftellen naar HFF

Zonet is in Brussel de officiële start gegeven voor de 106de Ronde van Frankrijk. Van 6 tot 28 juli strijden de wielrenners voor ritwinst, bollentrui, groene trui of een uitstekend eindklassement. Verschillende van de deelnemers zullen op 1 augustus ook in Herentals te bewonderen zijn tijdens de 15de editie van Herentals Fietst Feest.

Herentals Fietst 1augustus

Wie van de gladiatoren in Herentals tijdens het 15de Boretti Natourcriterium te bewonderen zullen zijn, is nog even afwachten. Veel hangt af van de bereidwilligheid van de renner in kwestie, de toelating van het team, en niet onbelangrijk het financiële plaatje. Voor een gratis evenement als Herentals Fietst Feest is het niet vanzelfsprekend om exuberante bedragen aan de renners te betalen.

Via de pelotonpoll op de facebookpagina van Herentals Fiets Feest kan je zelf aanvinken wie je graag over de Herentalse kasseien zou zien dokkeren. Momenteel voert Wout Van Aert de poll aan, gevolgd door Matthieu Van der Poel en Remco Evenepoel.

Herentals Fietst 27-07-2017-52

Om op de hoogte te blijven van wie er op 1 augustus zeker aan de start zal staan van Herentals Fietst, breng regelmatig eens een bezoekje aan de facebookpagina of website van Herentals Fietst Feest.

Decadanst afterparty

Meteen na het Boretti na-Tourcriterium in Herentals start de tweede editie van DecaDanst. Een afterparty die mee in het leven werd geroepen door ondernemer Patrik De Cat. Met de party connecteert zijn bedrijf Deca met de legendarische Deca-fuiven van twee decennia geleden. De gratis afterparty wordt geopend met een topwielrenner. Daarna volgt een carrousel van DJ’s die de smaken van veel generaties overbruggen.

“De naam van de allereerste DJ kunnen we niet bekend maken, omdat we pas tijdens de Tour stilaan de renners zullen kennen die starten voor het na-Tourcriterium”, zegt voorzitter Charles Van de Wouwer. “Maar we maken ons sterk dat we zeker één toprenner kunnen warm maken om de party te openen achter de draaitafel. Zeker omdat we dat optreden linken aan ons goede doel ‘To Walk Again’, met de uitreiking van de bloemen voor de winnaar door iemand in een staprobot.”

Na die ‘debuterende’ DJ, volgen een reeks professionals die in de wereld van de fuifliefhebbers ronkende namen zijn.

De eerste naam op de affiche van professionals is nog niet ingevuld. “Daar moest normaal gezien resident DJ Christophe Lambrecht staan”, verduidelijkt Patrik De Cat. “Hij zou elk jaar Deca Danst openen, zoals vorig jaar. Na zijn tragische overlijden zijn we er nog altijd niet uit hoe we die leemte moeten vullen. Christophe is natuurlijk onvervangbaar. We zijn nog aan het overleggen hoe we hier moeten mee om gaan.”

Van 23.30 u – 01.00 u is het tijd voor DJ Wout versus DJ F.R.A.N.K.  DJ Wout, ook bekend van Sylver, opent de muzikale debatten samen met DJ F.R.A.N.K. Die laatste maakte internationaal furore met platen die platina haalden of nummer 1 stonden op de wereldwijde ranking van I-tunes.

Dan volgt DJ Ward, van 1 tot 2 uur. Hij wordt erkend als de meest getalenteerde all round party DJ van België. Op zijn palmares o.a Studio 54 in het Sportpaleis, Tomorrowland, Versuz V3, I Love the 90’s in de Ethias Arena, Pukkelpop, Laundry Day, The Hive@ Werchter Festival, de Qmusic party tour, en nog veel meer.

Van 2 tot 3 draait Milano als afsluiter. Hij is één van de snelst aankomende DJ’s van het land. Hij scoorde reeds knappe sets op tal van festivals en een graag geziene gast in de populaire clubs.

DecaDanst is gratis. Wie als VIP wil volgen, betaalt 50 euro en kan dan meedansen op de VIP-stage met een uniek zicht op podium en publiek. De VIP’s krijgen ook de nodige drankjes en hapjes. “We vinden het als bedrijf fijn om hier onze schouders onder te zetten”, besluit Patrik De Cat. “We vinden het fijn om op die manier iets te kunnen doen voor het initiatief dat Herentals in heel Vlaanderen op de kaart zet. We steunen Herentals Fiets Feest al vele jaren. En natuurlijk willen we de naambekendheid van Deca versterken. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt, is een bekend merk een sterke factor bij het rekruteren.”

Volvo Van Houdt stadshappening vrijdag 2 augustus

Het concept blijft hetzelfde, enkel de naam is gewijzigd. Net als Herentals Feest blijft ook de Volvo Van Houdt stadshappening een gratis spektakel met muziek voor jong en oud. Net als de voorbije jaren zal Anke Verschueren vanaf 13u30  de presentatie van het namiddaggebeuren voor haar rekening nemen. Zo verwelkomt zij oa. Kaatje, Kamiel en Viktor op het podium op de markt.

Herentals Feest_0001

Vanaf 18u30 volgt dan het avondprogramma, deskundig aan elkaar gepraat door Caren Meynen. Afgetrapt wordt er met spring-in’t-veld Laura Tesoro, die voor de tweede maal het Herentalse podium in vuur en vlam zal zetten. Tijd om af te koelen zal er niet zijn, want na Laura is het de beurt aan De Romeo’s om Herentals te laten feesten. En het houdt niet op, want als afsluitende band doen dit jaar Les Truttes Herentals ontploffen. Na een afwezigheid van enkele jaren op het Herentalse podium is het nu tijd om deze partyband te (her)ontdekken. Afsluiten doen we met de Stubru dj’s van De Tijdloze, was het nu 80,90 of 2000.

Herentals Fietst 2016-499

Herentals Feest_0192

Herentals Feest_0527

 

Bron: Herentals Fietst Feest

Foto’s: archief SMCphotography.be

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.