Rocking Thals 4 Life in zaal ’t Hof op 24 november

Op zaterdag 24 november organiseert Herentalsenaar Stefan Moons in het kader van De Warmste Week van ‘Music for Life’ de eerste editie van het Rocking Thals 4 Life-festival. Het festival wordt georganiseerd ten voordele van het Kinderkankerfonds.


Al een kleine twee jaar is Stefan Moons bezig met de organisatie van zijn eigen rockfestival, en nu is het eindelijk zover. Samen met Peter Evrard (ex-idoolwinnaar en zanger bij 10 Rogue), Geert Van Laer en Christel Van Roie (organisatoren van Olenfest) hoopt hij op 24 november zoveel mogelijk rockfans in Herentals samen te brengen om het goede doel te steunen.


PASSIE VOOR MUZIEK

Al van kindsbeen af is Moons grote fan van alles wat rock en metal is. Moons: ‘Ik heb altijd al mijn passie voor de rock- en metalmuziek willen combineren met een inzamelingsactie voor het Kinderkankerfonds. Nu is het eindelijk zover. De Warmste Week van Studio Brussel,waarbij jaarlijks geld wordt ingezameld voor zelfgekozen goede doelen, leent zich hier uiteraard perfect toe.’ En de voorkeur voor het Kinderkankerfonds is zeer bewust.


KINDERKANKERFONDS

‘Mijn keuze voor dit goede doel was snel gemaakt’, zegt Moons. ‘Ik ben zelf vader van drie kinderen, en bij de geboorte van mijn oudste dochter zagen de dokters een vlekje van 25 millimeter op haar rug. Een melanoom was het verdict. Op dat moment stond onze wereld even stil. Gelukkig bleek het niet kwaadaardig te zijn, en heeft ze er tot op de dag van vandaag, nu elf jaar later, nog steeds niet al te veel last van. Maar ik ken helaas wel mensen waarbij de diagnose van hun kinderen veel erger was. Je denkt altijd ’dit overkomt mij niet’, maar als het dan toch gebeurt, is het een grote hulp dat organisaties zoals Kinderkankerfonds bestaan om je te kunnen ondersteunen.’


VOOR IEDER WAT WILS

‘Het plan was om een kleinschalig evenementje te organiseren – denk aan een zaal met vier bands – maar dat is dus anders uitgedraaid. De line-up is nu compleet, en er zullen in totaal dertien bands spelen op twee verschillende locaties. De twee zalen liggen gelukkig naast elkaar, en de bands zullen er afwisselend optreden’ aldus Moons. ‘Er is ook genoeg variatie; van de zachtere jaren ’80-rock tot de hardere metal.’ Zo zullen onder andere Tenacious 3, Behind Bars, 10 Rogue, The Mænsion en Katastroof het beste van zichzelf laten zien. Er zullen voornamelijk bands uit de streek optreden, maar ook bands uit Nederland, Amerika en zelfs Australië. En ook de presentatie zal tot in de puntjes verzorgd zijn; de organisatie heeft namelijk Roos Van Acker (presentatrice van De Zwaarste Lijst op Studio Brussel) en Franky De Smet-Van Damme (frontman van Channel Zero) kunnen strikken om het festival in goede banen te leiden.

Roos Van Acker

‘We hebben veel geluk gehad dat iedereen voor ons idee te vinden was en bereid was om ons te helpen om zo veel mogelijk geld in te zamelen.’

Franky De Smet-Van Damme


VEILING

Maar het festival is niet de enige manier waarmee de organisatoren geld willen inzamelen. Ze hebben reeds een online veiling gestart van o.a. gitaren, drumvellen en versterkers van bekende rock- en metalbands. De veiling verloopt via hun Facebookpagina en is voor iedereen toegankelijk. ‘Het was een idee van mijn medeorganisatoren Geert en Christel. Ze loopt nu al een kleine twee maanden voor het afsluiten van de biedingen zeer goed’ vertelt Moons zichtbaar trots. ‘We hebben dan ook echte topstukken te pakken kunnen krijgen, waaronder gitaren en versterkers van Belgische toppers zoals Channel Zero en Diabolo Boulevard (de band van stand-upcomedian Alex Agnew, nvdr.)’. Maar de echte topper zou de gitaar van Phil Campbell van Motörhead moeten worden.

Phil Campbell


‘Al mag je de Belgische topstukken zeker niet onderschatten’ zegt medeorganisator Peter Evrard. ‘Op de gitaar van Diabolo Boulevard werd namelijk al aardig geboden, aangezien de band er binnenkort mee ophoudt. Dit is dus voor de echte fans misschien de laatste kans om een topstuk van hun grote helden in handen te krijgen.’

Alex Agnew


Het einde van de veiling is voorzien tijdens het festival zelf, waar de fans nog een laatste bod kunnen uitbrengen. Dit zal ter plekke kunnen, telefonisch, en waarschijnlijk ook via Facebook live of via de online radio ZZ Rock die hopelijk het festival integraal kunnen uitzenden.


KLEIN BEGONNEN IS HALF GEWONNEN

In totaal kan er zo’n achthonderd man aanwezig zijn, al mikt de organisatie eerder op een bescheiden zes- à zevenhonderd liefhebbers. ‘Het moet ook nog een beetje aangenaam zijn voor de bezoekers. Zeker omdat een van de twee zalen een jeugdhuis is, en dus niet al te groot. Als we zeshonderd liefhebbers bij elkaar kunnen brengen, zal ik een dolgelukkige organisator zijn’ zegt Moons hoopvol. ‘Wanneer iedere band zo’n veertig fans zou mee- brengen, zullen we zeker en vast al in ons opzet geslaagd zijn. Ik hoop dat alle liefhebbers van het genre de weg naar Herentals zullen vinden; om enerzijds van de muziek te kunnen genieten, en anderzijds hun centje te kunnen bijdragen voor het goede doel.’

Rocking Thals 4 Life promofilm


Rocking Thals 4 Life vindt plaats op 24 november in zalen ‘t Hof en JC 2200 in Herentals van vanaf 14u. Voorverkooptickets zijn te verkrijgen via de website voor 15 euro, tickets aan de kassa kosten 18 euro. Voor meer informatie en tickets, surft u naar http://www.RT4L.be

Tekst: Julie Driesen

Foto’s: RT4L

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.