Sagan wint Boretti Natourcriterium

Peter Sagan was donderdagavond de snelste van het pak tijdens het Borettie Natourcriterium. In een spurt met drie versloeg hij Greg Van Avermaet. Mathieu Van der Poel strandde op de derde plaats. Herentals Fietst mag opnieuw een grote naam op de overwinningslijst noteren.

Enkele duizenden wielerliefhebbers waren donderdag afgezakt naar de thuisstad van Rik Van Looy om de 14de editie van het Boretti Natourcriterium te aanschouwen. Elk had z’n favoriet, maar de meeste kwamen toch voor de groene trui uit de recente Tour, Peter Sagan. Na drie jaar onderhandelen was het de organisatie eindelijk gelukt om de Slovaakse spurtbom in Herentals aan de start te krijgen.

Maar er waren meerdere mooie namen te bewonderen op en rond de Herentalse Markt. Van Avermaet, Naesen, Van der Poel, Colbrelli, Oss, Lampaert,… een mens zou voor minder naar de koers gaan zien, ondanks de hitte.

Die hitte deerde de renners blijkbaar niet, want al vanaf het startschot werd de pees er duchtig opgelegd. Net zoals in de Tour kreeg de ene ontsnapping iets meer tijd om te duren, maar het peloton zorgde er wel voor dat de koplopers niet te ver uitliepen.

Tussendoor werd er ook gespurt voor de Coca Cola Trophy, die uiteindelijk gewonnen werd door Sonny Colbrelli.

Het leek uiteindelijk tot een massaspurt te komen, maar enkele ronden voor het einde gooide Greg Van Avermaet de stok in het hoenderhok. Hij kreeg uiteindelijk het gezelschap van Peter Sagan en Mathieu Van der Poel. In een spurt met drie gingen zij uitmaken wie uiteindelijk de bloemen in ontvangst mocht nemen van Jolien Van Loy, die net zoals vorig jaar de bloemen mocht overhandigen aan de winnaar.

Het was uiteindelijk Peter Sagan die de spurt won, voor Van Avermaet en Van der Poel, opnieuw een mooi podium.

Bekijk hieronder de spurt van het koningsdrietal.

Redactie & video: Peter Vissers – SMCphotography

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.