Eén man op twee wielen met drie truien: Peter Sagan komt naar Herentals

Groene trui en regerend wereldkampioen Peter Sagan gaf maandaag groen licht voor zijn deelname aan het Boretti na-Tourcriterium in Herentals. “Na drie jaar is het ons eindelijk gelukt”, glundert onze voorzitter Charles Van de Wouwer. “Het wordt nu een week nagelbijten dat de wereldkampioen zonder ongelukken Parijs haalt.”

Een ex-wereldkampioen die het goede nieuws ontvangt dat de regerende wereldkampioen naar Herentals komt. Het is de realiteit voor onze mede-organisator Erwin Vervecken, die als vrijwilliger mee het peloton voor het Herentalse Boretti na-Tourcriterium samenstelt. Erwin kreeg na lang onderhandelen, vannacht de bevestiging dat Peter Sagan op donderdag 2 augustus naar Herentals komt.

We proberen al drie jaar om de populaire Slovaak naar Herentals te halen. Vorig jaar lukte het uiteindelijk maar net niet, omdat Peter Sagan op de avond van ons event naar Polen moest voor sponsorverplichtingen. Het spreekt voor zich dat we vandaag een goede fles kraken. Bij onze veertiende editie is het pas de derde keer dat we een regerend wereldkampioen aan de start hebben. Eerder hadden we al Tom Boonen, Philippe Gilbert en Rui Costa in de regenboogtrui aan de start. In het groen kwamen Boonen en Cavendish bij ons aan de start. Eigenlijk halen we met Sagan drie truien in één klap. De trui van wereldkampioen, de groene trui en die van Slovaaks kampioen. Peter De Grote die naar Herentals komt… Mooi toch?”

Staprobot

Als Peter Sagan het podium van ons criterium haalt, krijgt hij mogelijk bloemen van Jolien Van Loy. Deze anders-valide jonge vrouw was vorig jaar voor het eerst in een staprobot van ‘To Walk Again’ aan de slag als bloemenmeisje op het Boretti na-Tourcriterium. ‘To Walk Again’ dat met een zogenaamd exoskelet verlamde mensen helpt bij het revalideren om effectief opnieuw te stappen, is het goede doel van ons Boretti na-Tourcriterium.

Wout Van Aert, die andere wereldkampioen en één van de publiekslievelingen, zal er dit jaar jammer genoeg niet bij zijn. Hij heeft op dat moment verplichtingen in Denemarken.

Bekijk hieronder de podiumceremonie met staprobot van vorig jaar.

Foto: ©Wielergids.be/Photonews

Bron: facebookpagina Herentals Fietst Feest

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.