Cosco Shipping Universe: een blik vanop het water

Zo’n  1400 gelukkigen konden dinsdag vanop de Rivertours Verdi van dichtbij kennismaken met de Cosco Shipping Universe, het tweede grootste containerschip ter wereld. Deze rondvaart werd georganiseerd door Port of Antwerp, het Antwerpse havenbedrijf. Vanaf de aanlegsteiger van Lillo zette de Verdi koers richting het Deurganckdok, waar de Universe sinds maandag aangemeerd ligt aan de kade van Dp world.

Met een lengte van 400 meter, een breedte van bijna 59 meter en de mogelijkheid om 21.237 TEU’s te vervoeren kan je wel stellen dat de Universe een zeereus genoemd mag worden. De mastodont die onder de vlag van Hong Kong vaart is sinds 2018 in dienst van Cosco Shipping.

Voor de haven van Antwerpen is met het bezoek van de Universe, momenteel het tweede grootste containerschip ter wereld, het grootste schip dat tot nu toe aanmeerde. Op amper 34u werden talloze containers van het schip gehaald en anderen erop gedeponeerd.

Dinsdagavond verliet de Universe de haven van Antwerpen om koers te zetten naar Rotterdam.

Wij zijn benieuwd hoe lang het zal duren vooraleer er een nog groter containerschip in Antwerpen zal aanmeren.

Bekijk hieronder de videomontage, gemaakt vanop de Verdi.

 

https://www.portofantwerp.com/nl 

https://www.rivertours.be/

Redactie, foto’s & video: Peter Vissers – SMCphotography.be

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.