Dubbelslag voor Era Renomar HYC

Era Renomar HYC heeft dit weekend een dubbelslag geslagen. Nadat het zaterdagavond de Antwerp Phantoms thuis puntenloos achterliet, stuurde het zondagavond de Panters zonder punten richting Zoetermeer. HYC scoorde in beide wedstrijden 4 keer en kreeg er telkens 2 tegen.

Zoetermeer was met slechts 10 veldspelers en 2 goalies naar Herentals afgezakt, zodat ze gedurende 60′ maar 2 lijnen op het ijs konden brengen, HYC had 17 spelers ter beschikking, en dus ook een lijn meer. Veel verschil was er in het begin nochtans niet te bemerken. Het waren zelfs de Nederlanders die na 2’37” op voorsprong kwamen via Valentijn Scheffe. HYC had op dat moment Trevor Hunt en Thijs Van Laere op de strafbank zitten. Het duurde tot in de 15de minuut vooraleer HYC langszij kon komen. Jenne Van Der Velde bracht de roodhemden op gelijke hoogte, na assists van Jaques De Ceuster en Mitch Morgan.

De tweede periode zorgde wel voor kansen voor beide teams, maar zowel Arne Waumans als Villehart Kuusamogaven zich niet gewonnen. Zo hielden Herentals en Zoetermeer elkaar in evenwicht, zowel qua score als qua strafminuten in deze periode: 0 goals gescoord, en allebei 4 strafminuten. HYC kon de meerderheid qua aantal beschikbare spelers nog niet uitbuiten, de Panters waren zeker geen tamme poesjes.

In de derde periode brak het tekort aan wisselspelers Zoetermeer uiteindelijk toch zuur op. De vermoeidheid begon zich te laten voelen, en Chad Brears profiteerde daar volop van op aangeven van Trevor Hunt en Thijs Van Laere. Amper 29″ later dikte Jaques De Ceusters de score nog verder aan, hierin bijgestaan door  Mitch Morgan en Brent Bogaerts. Bij de Panters leek de veer gebroken toen Chad Brears er met z’n tweede van de avond 4-1 van maakte, met nog iets meer dan 7′ op de wedstrijdklok. Valentijn Scheffe deed op 4′ van het einde de Nederlandse hoop nog even opflakkeren, maar Era Renomar HYC hield het hoofd in de eindfase koel en kon zo de tweede overwinning van het weekend op z’n conto bijschrijven.

Door deze dubbele overwinning staat HYC nog iets steviger op de vierde plaats, met 26 punten uit 11 wedstrijden. HIJS Den Haag staat momenteel aan de leiding, met 29 punten uit 11 wedstrijden, gevolgd door Unis Flyers Heerenveen (28-13) en Ahoud Devils Nijmegen (27-13).

Volgende week zaterdag speelt Era Renomar HYC z’n laatste thuiswedstrijd voor de Beneleague van 2017, het ontvangt dan de Leuvense Chiefs. Tweede kerstdag 26 december ontvangt HYC om 20u30 de Antwerpse Phantoms tijdens de halve finale van de Beker van België, twee dagen later vindt de terugwedstrijd plaats om 20u in Deurne.. In geval van een gelijkspel vindt de beslissende wedstrijd op 30 december om 21u plaats, op het thuisijs van HYC.

Periodestanden: 1-1, 0-0, 3-1

Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Flickrpagina van Kurt Tops

Herbekijk hieronder de livestream.

Beelden livestream: HYC TV – Kurt Vermylen – Quinten Vermylen – Peter Vissers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.