Griekse tragedie voor HYC

De thuiswedstrijd van zondagavond, in het kader van de Beker van België, eindigde voor Era Renomar HYC in een Griekse tragedie, en dit niet alleen vanwege de desastreuze einduitslag. Ook de ref met de Griekse naam had een groot aandeel in het verloop van de wedstrijd.

Deze wedstrijd moest uitsluitsel brengen over wie de voorronde van de Beker van België als koploper zou afsluiten. HYC had tot vanavond al z’n wedstrijden in de voorronde gewonnen, ook de wedstrijd in Luik. Het waren de Luikenaars die het beste aan de wedstrijd begonnen. Na amper 5 minuten bracht Akim Ramoul de Bulldodgs op 0-1. Binnen de eerste 10 minuten van de wedstrijd bracht Nils Vroemans op assist van Mitch Morgan en Jenne Van Der Velde Herentals langszij. Nog voor de eerste theebreak liepen de Luikenaars verder uit. Thomas Cheyne Matheson zorgde voor de 1-2, iets later gaf hij de assist aan Yoren De Smet, die de kloof vergrootte naar 2 stuks.

Het team van coach Andries moest dringend bezinnen tijdens de rust, en dat leek effect te hebben. Eerst scoorde Chad Brears de 2-3 (23’55”) en amper 20″ later hingen de bordjes weer in evenwicht via Jenne Van Der Velde. HYC leek terug gelanceerd te zijn. Dat was echter buiten ref Tzirtziganis gerekend, want hij achtte de tijd rijp voor zijn moment de gloire. Het is al langer geweten dat, wanneer deze ref het Herentalse ijs betreedt, er vanalles kan gebeuren, en meestal in de negatieve zin. Zijn inbreng had ook vandaag weer een negatieve invloed op het verloop van de wedstrijd.

Met nog 4 tegendoelpunten en 30 strafminuten (22-8) in de laatste 15 minuten was het duidelijk dat Era Renomar HYC het héél moeilijk zou krijgen om de punten thuis te houden.

De derde periode ging het van kwaad naar erger. Luik dikte de score via Yoren De Smet, Akim Ramoul, Virgil Delbrassine, Michael Distate en Thomas Everart aan tot 3-12, ref Tzirtziganis smeerde de thuisploeg nog 78 strafminuten aan de broek, tegenover 16 voor de bezoekers. Bulldogs Luik won de wedstrijd met 3-12, Era Renomar HYC won de strafminuten met 104 tegen 26. Waren alle strafminuten terecht? Herbekijk de livestream van HYC TV en oordeel zelf. Misschien moeten de bevoegde instanties de beelden van vandaag, of eventueel de laatste wedstrijden van deze ref eens herbekijken, en hun conclusies trekken.

Door deze nederlaag eindigt Era Renomar HYC als tweede in de voorronde van de Beker van België.

Periodestanden: 1-3, 2-4, 0-5