Era Renomar HYC op haaienjacht tegen Coldplay Mechelen

Era Renomar HYC heeft zondagavond een ferme haaienjacht georganiseerd op de Sharks van Coldplay Mechelen. Na 60 minuten ijstijd stond er een verpletterende 14-1 op het scorebord. Zaterdag was de score niet zo impossant, HYC haalde het toen in Mechelen met 2-4.

De eerste thuismatch van een nieuw seizoen heeft altijd iets speciaals. Nieuwe spelers worden voorgesteld, het is een blij weerzien met de vertrouwde gezichten, het nieuwe uniform wordt aan het publiek getoond, en liefst van al wordt dit allemaal gevolgd door een mooie pot ijshockey met een schitterend resultaat.

Voor Era Renomar HYC verliep het zondagavond allemaal van een leien dakje. Na amper 3’21” was het Jenne Van Der Velde die het eerste thuisdoelpunt op het hernieuwde ijs maakte. Coldplay had op dat moment Marek Ziarny op de strafbank zitten. Dat HYC niet enkel vanuit powerplay kan scoren, herinneren we ons nog van vorig seizoen. Mitch Morgan scoorde shorthanded de 2-0 met net geen 16′ op de klok. Assistent-coach en broer Vincent zag dat het goed was.

De tweede periode was nog geen minuut ver of de 3-0 stond al op het bord. Net als in de eerste periode was het Jenne Van Der Velde die de puck voorbij Mike Gysbrechts prikte. Shawn Hulshof dikte de score 3′ later nog verder uit. Coldplay-goalie Gysbrechts had z’n dagje niet. Halfweg de wedstrijd kreeg hij 2′ aangesmeerd voor slashing, en 6′ later zat de wedstrijd voor ‘Rudy’ erop, hij mocht vroegtijdig gaan douchen na een straf voor ‘roughing’.

De derde periode was de periode van de nieuwe imports. Na amper 18″ hing nummer 5 al tegen het net, de eerste van de avond voor Chad Brears, die 36″ later opnieuw de netten deed trillen. De 7-0 en 9-0 werden gescoord door die andere import, Shawn Hulshof, die daarmee z’n hattrick vervolmaakte, iets wat Chad Brears met de 8-0 ook deed.

Nadat Nils Vroemans voortijdig mocht gaan douchen, en ook Trevor Hunt en Ben Torremans voor HYC op de strafbank zaten, konden de Sharks met nog iets minder dan 10′ te spelen de eerredder scoren via Jesse Raekelboom. Nog geen halve minuut later scoorde Shawn Hulshof z’n vierde van de avond, 10-1. Brad Chears scoorde zijn vierde na 53’28”, Timo Dewin passeerde 20″ later invallersdoelman Morgan Schaller voor de 12-1.

Youngster Ben Coolen werkte nummer 13 tegen de netten en oorlogsveteraan Ben Vercammen zette met nog iets meer dan 2′ te spelen de eindstand op het scorebord, 14-1.

Die andere Vroemans, Jens van Sharks Coldplay, wilde per sé als eerste onder de douche staan, want hij werd amper 2″ voor het laatste fluitsignaal nog van het ijs gestuurd.

Era Renomar HYC staat na 3 wedstrijden voor de Belgsiche beker op een 3de plaats met 6 punten. Dat zijn er 3 minder dan de Bulldogs uit Luik die 9 punten hebben na 3 wedstrijden, en de Chiefs uit Leuven, die 9 punten puurden uit 4 wedstrijden.

Periodestanden: 2-0, 2-0, 10-1

Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Flickrpagina van Kurt Tops

Bekijk hieronder de livestream van de wedstrijd opnieuw.

Redactie: Peter Vissers – SMCphotography.be

Beelden livestream: HYC TV – Kurt Vermylen – Quinten Vermylen – Peter Vissers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.