HYC ook thuis onderuit tegen HIJS Den Haag

Het seizoen zit er op voor HYC. Nadat het vrijdag in extremis met 5-4 verloor in en tegen Den Haag, slaagden ze er vanavond niet in om een derde wedstrijd af te dwingen. De Nederlanders bogen in de derde periode een achterstand om en staan zo in de finale van de Beneleague.

Beide teams kenden het belang van deze wedstrijd. Voor HYC betekende winst een derde wedstrijd om alzo nog in de finale te geraken, HIJS wist zich zeker van de finaleplaats bij winst. .

In het pittige wedstrijdbegin ging het spel razendsnel heen en weer, met enkele kansen, maar het was wachten tot in de 11de minuut vooraleerd de score werd geopend. HYC benutte de powerplay en scoorde na 15″ in die powerplay via Jacob Laliberté op aangeven van Trevor Hunt. Het spel werd met momenten bitsig, maar gelukkig hielden de refs de wedstrijd onder controle. HIJS Den Haag beëindigde de eerste periode wel met 2 spelers op de strafbank.

De tweede periode was amper 16″ver, de eerste gestrafte speler van Den Haag stond net terug op het ijs, toen opnieuw Laliberté wist te scoren. De Nederlanders moesten nu vol aan de bak maar stuitten voorlopig nog op een onklopbare Van Looveren. Met nog 2’40” op de klok kwam dan toch de eerste barst in het herentalse bastion. Stace Van Bentem bracht de Nederlanders dichterbij. Tijd voor de thee en tactische besprekingen voor de belangrijke derde periode.

Het was opnieuw Herentals die als scherpste uit de kleedkamer kwamen, en dit resulteerde na goed 4 minuten opnieuw in een doelpunt van Jacob Laliberté, die hiermee z’n hattrick vervolmaakte. HYC leek op rozen te zitten, het was tot dan de betere van HIJS. Lang duurde het feest echter niet, want amper 43″ later lag de puck opnieuw in het Herentalse doel. Ongeloof bij de Herentalse supporters, bezorgdheid bij de spelers.

Het werd er niet beter op toen nog geen 2′ later de bordjes plots gelijk hingen. Het was nu die andere Van Bentem, Alan, die HIJS op gelijke hoogte bracht. De Hagenezen kregen door dit doelpunt vleugels, terwijl bij de roodwitten de vertwijfeling toesloeg. Vanaf toen ging het voor het team van coach Andries van kwaad naar erger, de passes kwamen niet meer aan, er werd slap verdedigd, de schrik sloop in de gelederen. En zoals het spreekwoord gaat: ‘Wie bang is, krijgt ervan langs’, werd hier dan ook bewerkstelligd.

Met nog iets meer dan 6′ op de speelklok gebeurde waar elke roodwitte supporter schrik voor had: Den Haag klom op voorsprong. HYC reageerde onmiddellijk door een time out aan te vragen, maar zou dit nog zoden aan de dijk brengen. Goed 22″ later volgde het antwoord op die vraag: nee. Bij Herentals was de veer gebroken, de Hagenezen hadden vleugels gekregen door de onverwachte remonte en Stace Van Bentem plaatste met zijn tweede van de avond de kers op de Nederlandse taart. HYC was niet meer in staat om nog een vuist te maken en moest toekijken hoe de Nederlanders na afloop van de wedstrijd hun plekje in de finale van de Beneleague vierden met hun supporters.

Met deze wedstrijd kwam dus een einde aan het seizoen van HYC. Na de Tripple van vorig jaar, waren de verwachtingen aan het begin van het seizoen hooggespannen. Een opmerking die toen meermaals gehoord werd, was ‘dit seizoen zal’t gene vette zijn’. Dit na enkele tegenvallende voorbereidingswedstrijden. Maar gaandeweg herpakte HYC zich, met als resultaat de eerste plaats in poule A, en alzo een plaats in de play offs, en niet te vergeten de Belgische beker die enkele weken geleden werd gewonnen.

Periodestanden: 1-0, 1-1, 1-4

Foto’s & redactie: ©Peter Vissers – SMCphotographybelgium.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.