Aftellen naar Olensfest 2019: Channel Zero

De band startte in Brussel in 1990. Channel Zero toerde door europa in het voorprogramma van onder meer Biohazard, Megadeth, Life Of Agony, Kiss + Bodycount.

Ze stonden op de affiche van enkele Europese Festivals, waaronder Torhout/Werchter, Graspop, Pukkelpop, …
Op het einde van de zomer van 1997 kondigde de groep haar einde aan. Na de split gingen de leden van Channel Zero allerlei richtingen uit.

Op Facebook werd enkele jaren later een groep opgericht voor mensen die een Channel Zero-reünieconcert willen.

Op 22 januari 2010 werd een reünieconcert gepland in de AB te Brussel. Dit was zo snel uitverkocht dat er 5 extra concerten werden ingelast, die eveneens bijna onmiddellijk uitverkocht raakten!

In 2013 begon de band te werken aan hun 6e studioalbum, gecombineerd met het spelen op een handvol zomerfestivals om enkele van de nieuwe nummers uit te proberen.

Op 10 augustus trof een onvoorziene tragedie de hele metalgemeenschap toen drummer Phil Baheux dood werd gevonden in zijn huis na een slagaderbreuk. De jongensachtige reus was altijd het energieke centrum van de band geweest. Toen de overgebleven bandleden een korte akoestische set speelden ter ere van Phil op het Brussels Summer Festival, voelde het als het einde van de band.

Maar geef nooit op, geef je nooit over; dat was Phil en meer. Dus eind herfst 2013 besloot de band door te gaan, ter ere van hun vriend en kameraad. Met het nieuwe album “KILL ALL KINGS” begint Channel Zero een nieuw hoofdstuk in hun indrukwekkende muziekcarrière. Mikey lijkt het riff-DNA van de band te zijn geworden en Franky daagt zichzelf uit met woeste vocale uitbarstingen, zelfs in zijn eigen dialect met het nummer “Duisternis”. De nummers “Digital Warfare” en “Mind Over Mechanics” bewijzen dat Channel Zero meer strijdlustig is dan ooit. En met Roy Mayorga (Stone Sour, Soulfly) op drums tijdens de studio-opnames hebben ze iemand die waardig is om de erfenis van Phil B voort te zetten.

Het zesde studioalbum van Channel Zero toont ons een band die technisch vakmanschap combineert met rauwe energie en groove. “KILL ALL KINGS” is een donderend muzikaal flipperkastje tussen Teutoonse trashmetal, grommende groove metal, ongrijpbare melodieën en die typische en volledig unieke scherpe Channel Zerorandje waar we meer van gaan houden dan van iets anders.

Bron: website Channel Zero

Foto: via website Olensfest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.