Eerste jeugdWK voetbal op de terreinen van VC Herentals

Op de voetbalterreinen van VC Herentals werd zaterdag voor de alleereerste keer het jeugdWK georganiseerd. Tijdens dit internationale tornooi met deelnemende teams als VC Herentals, RKSV Schijndel, Houtvenne, Emblem, Katelijne, Tongerlo Oosterzonen en Olen, representeerde elk team een land dat al dan niet volgende week deelneemt aan het WK in Rusland.

Je moest dus niet de verre verplaatsing richting het Oostblok maken om wedstrijden zoals Portugal-Zweden, Ijsland-Tsjechië, Spanje-Italië of zelfs Nederland-België te bewonderen. Dit alles speelde zich af op de terreinen van VC Herentals. Zou kregen de Nederlanders en de Italianen toch ook een kans om zich tot wereldkampioen te kronen, hoewel de echte teams deze kans dit jaar niet krijgen.

In de voormiddag waren het de U15 en de U12/13 die de kleuren van hun respecievelijke landen verdedigden, na de middag waren de U10/11 en U8/9 aan de beurt. Daar waar het in Rusland gaat om de knikkers en de bijhorende cup, was het in Herentals vooral te doen om de gemoedelijke sfeer, sportiviteit en fair play, met voor elke deelnemer een aandenken.

Plechtige inhuldiging kunstgrasveld                                                                                              Op een WK hoort een primeur, en deze was voorbehouden aan burgemeester Jan Bertels, schepen van sport Liese Bergen en schepen van jeugd Bieke Baeten, die het splinternieuwe kunstveldgras van VC Herentals officieel openden en intrapten. Samen met het stadsbestuur heeft VC Herentals de inspanning gedaan voor de aanleg van een kunstgrasveld met bijhorende drainage.

Bekijk hieronder de beelden van de inhuldiging

 

Foto’s: Anouk Vissers – Peter Vissers – SMCphotography

Redactie: Peter Vissers – SMCphotography

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.