Intocht Sinterklaas in Herentals

Het was alweer een jaar geleden, maar eindelijk was hij weer daar. Onder massale belangstelling kwam de Sint weer aan in de jachthaven van Herentals. En net zoals elk jaar had hij z’n ‘zwarte’ pieten bij. Herentals weet dat men aan tradities niet mag raken, en daarom waren de echte zwarte pieten hier welkom.

De enkele verdwaalde regendruppels konden de Herentalse (b)engeltjes niet afschrikken, want ze kwamen massaal met mama en papa of de jeugdbeweging afgezakt om de grote kindervriend te verwelkomen. Wachten kan soms lang duren, maar door het zingen van Sinterklaasliedjes gaat de tijd toch beduidend sneller.

Iets voor 14u was het dan zo ver. Onder het goedkeurende oog van burgemeester Jan Bertels meerde de boot van Sinterklaas aan en konden de kinderen eindelijk hun tekeningen aan de pieten bezorgen. Benieuwd of de burgemeester een beetje zenuwachtig was, want het was voor hem de eerste keer dat hij zo’n belangrijke gast in z’n stad mocht verwelkomen.

Het hoge bezoek nodigde de burgervader uit in hun koets, en samen trokken ze, begeleid door majorettes, een drumband en talloze kinderen, via het centrum naar sporthal De Vossenberg, waar er ter ere van de Sint een vervroegd verjaardagsfeestje werd georganiseerd.

Na afloop van het feestje kreeg de Herentalse jeugd nog een verrassing en konden ze huiswaarts keren. Nu maar afwachten of de grote kindervriend de gevraagde cadeautjes langsbrengt op een van z’n avondlijke tochten.

Het was reeds voor de 26ste keer dat vzw Kinderdroom de intocht van Sinterklaas organiseerde.

Redactie & foto’s: Peter Vissers – SMCphotography.be

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.