Wedstrijd HYC vs Eindhoven Kemphanen gestaakt

Twintig minuten, langer heeft de wedstrijd tussen HYC en Eindhoven Kemphanen niet geduurd.De Nederlanders weigerden om op het ijs te verschijnen om de tweede periode aan te vangen. De wedstrijd was al met 45 minuten vertraging gestart. Aanleiding waren enkele incidenten tijdens de opwarming.

Ijshockey is een sport voor mannen. Daar waar voetballers bijna moeten gereanimeerd worden nadat ze over een grassprietje struikelen, kunnen ijshockeyers best tegen een stootje. Een harde check, af en toe eens een lekkere bokswedstrijd of een puck ongelukkig in het gezicht, het moet al echt raar doen alvorens zij al dan niet gedwongen het ijs verlaten.

Af en toe koken de potjes wel eens over tijdens een wedstrijd, en worden openstaande rekeningen meteen vereffend, al dan niet met een game of match penalty tot gevolg. En het is algemeen geweten, wie uitdeeld, mag zich ook aan een traktatie verwachten.

Blijkbaar was er bij de vorige confrontatie tussen HYC en Kemphanen iets foutgelopen, want er stonden nog enkele rekeningen open die dringend moesten worden vereffend. Er werd niet gewacht tot tijdens de wedstrijd, want al tijdens de opwarming was het al een paar keer raak, met als gevolg dat de Eindhovenaren voortijdig het ijs verlieten, en op een gegeven moment zelfs het ijsstadion. Ze hadden hun toevlucht genomen in de bus.

Na bijna een uur onzekerheid kwam dan uiteindelijk het nieuws dat de wedstrijd toch gespeeld ging worden, nou ja gespeeld. Er stonden 6 HYCers en 6 Kemphanen op het ijs, maar een wedstrijd was het niet. Het was al snel duidelijk dat Eindhoven niet de intentie had om veel inzet te tonen, het was de wedstrijd gestart met 2 lijnen, maar het duurde niet lang tot er nog maar 2 spelers in de bank zaten.

Als de bank volzit, kan het al eens gebeuren dat je als coach geen overzicht hebt, en dat er bij het wisselen iets fout loopt. Maar als er maar twee!!!! spelers inde reservebank staan, en je loopt dan nog tegen een straf op omwille van to many men on the ice, dan wordt het tijd voor een bezoekje aan Hans Anders of welke opticien dan ook.

Ondertussen had Eindhoven al Marek Pitka van het ijs verloren, na een check en harde aanvaring met de boarding. Normaal  verwachten spelers zich altijd aan een check, maar als je gaat acteren als voetballers op schaatsen, en de tegenstander geen strobreed in de weg legt, hou er dan wel rekening mee dat die tegenstander misschien wel reageert als ijshockeyer en niet als slappe schotelvod.

hyc-vs-kemphanen-19-2-2017-55

Oh ja, er werd tijdens de eerste periode ook twee keer gescoord. Mitch Morgan en Brent Van Rooy waren scoorders van dienst.

Tijdens de dweilpauze viel eigenlijk de meeste spanning te verwachten. Wie zou zijn of haar puck het dichtst bij de middenstip kunnen gooien/rollen/schuiven. Het was uiteindelijk Bert Maes die deze thriller op het ijs won.

En toen was het tijd voor de tweede periode…. Maar wat te verwachten viel kwam uit, geen Kemphanen meer op het ijs. Er zat voor het scheidsrechterlijke trio niks anders op dan de wedstrijd te staken. Wat de actie van de ‘kiekens’ tot gevolg gaat hebben, blijft afwachten. Eerder dit seizoen overkwam Leuven net hetzelfde, uitgerekend tegen Eindhoven, en de Chiefs werden toen bestraft met een boete van 500€ en twee punten in mindering.

Benieuwd wat het bestuur van de Beneleague nu gaat beslissen.

hyc-vs-kemphanen-19-2-2017-79

Meer foto’s vind je HIER

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.