Belgische beker eerste seizoensprijs HYC

Op de uitverkochte  Luikse ijspiste heeft HYC zaterdagavond zichzelf opgevolgd als winnaar van de Belgische beker. Aan het einde van een al bij al spannende wedstrijd prijkte een 4-7 overwinning tegen de Luikse Bulldogs. HYC heeft hiermee al z’n eerste seizoensprijs binnen. Vorig seizoen pakte het naast de Belgische beker ook nog de landstitel én werd het winnaar van de eerste editie van de Beneliga competitie.

De Herentalse formatie startte sterk en kon al vroeg de score openen via Yente Franssen. Feest bij de roodwitte supporters, die de beker al terug in Herentals zagen staan. De Bulldogs beten zich echter vast in de wedstrijd en het duurde dan ook niet lang vooraleer Bryan Henry de Luikenaars langszij bracht. Akim Ramoul zorgde niet veel later voor een tweede Luikse goal, de Herentalse supporters vol twijfel achterlatend. Luik mocht de eerste keer de kleedkamers opzoeken met een 2-1 voorsprong.

Erop en erover                                                                                                                                               Het vertrouwen van de Herentalse supporters in hun team was toch groot. ‘3-3 aan het einde van de tweede periode, en in de derde periode maken ze de klus af’ was de voorspelling van Gert Hens, en hij kreeg bijna gelijk. Ondanks opnieuw een felle start moest HYC wachten tot in de 27ste minuut vooraleer het opnieuw mocht juichen. Mitch Morgan startte z’n turbo en gaf Luik het nakijken, goalie Cornelis incluis. Amper een minuut later stonden de roodwitten opnieuw op voorsprong via een goal van youngster Brent Van Rooy.

Lang duurde de feestvreugde niet, want in de 29ste minuut hingen de bordjes weer gelijk. Goalie Mike Jansen kreeg de puck niet onder controle en deze gleed tergend langzaam over de doellijn. De voorspelling leek uit te gaan komen. Tot HYC gebruik kon maken van de powerplay. Na geduldig de puck rond te spelen in het aanvalsvak, was het scherpschutter Trevor Hunt die de trekker overhaalde, en de Luikse goalie net niet fusilleerde. Nu waren de rollen omgedraaid, en mocht het team van Jan Andries met een voorsprong richting thee.

Zeven doelpunten in twee periodes, en nog was het doelpuntenfestival niet gedaan. HYC ging nadrukkelijk op zoek naar eengrotere voorsprong, maar moest wachten tot het wedstrijdeinde. Met nog een zevental minuten op de klok was het Vincent Morgan die de weg naar het net vond. Luik gaf zich echter niet gewonnen en probeerde de Herentalse goal te belegeren, maar de Herentalse defensie ligt zich niet verschalken.

Twee doelpunten verschil, het sein voor Luik om de laatste wedstrijdminuten alles of niets te spelen. Het haalde z’n goalie naar de kant voor een 6de veldspeler, maar het mocht niet baten. Mitch Morgan profiteerde als eerste van het empty net. Het bleef spannend, zeker toen Akim Ramoul met z’n tweede van de avond de Luikenaars opnieuw dichterbij bracht.  Het was uiteindelijk Vincent Morgan die met zijn tweede van de finale de wedstrijd beslechtte, ook hij profiteerde van het lege Luikse doel.

Wedstrijd gespeeld, feest bij de Herentalse spelers en supporters, teleurstelling bij de Luikenaars, die net zoals vorig jaar weer de beker aan zich zagen voorbijgaan.

Beide teams kunnen zich nu verder concentreren op de Beneleaugue en de Belgische titel.

frozen-final-2017-458

Meer foto’s vind je HIER

Foto & redactie: ©Peter Vissers – SMCphotographybelgium.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.